Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2016 - Anul XXI, nr. 269 (6382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Caritate

10.430 de euro adunaţi din vânzarea de bilete şi donaţii, la evenimentul „Mereu împreună schimbăm Destine”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc luni, 14 noiembrie, spectacolul caritabil „Mereu împreună schimbăm Destine”, în urma căruia, din vânzarea de bilete şi donaţii, s-a adunat suma de 10.430 de euro. Banii strânşi vor ajunge la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” - Podu Coşnei, unde sunt adăpostiţi copii orfani şi copii nevoiaşi, copii de care are grijă părintele Mihai Negrea, care au nevoie urgent de o centrală termică nouă şi înlocuirea unor geamuri vechi cu geamuri termopan. Publicul a înţeles mesajul transmis de organizatori, Asociaţia ,,Mereu Împreună 2015” şi Destine Broker de Asigurare Reasigurare, brokerul cel mai performant la nivelul judeţului Suceava, sponsorul principal, la care s-au adăugat şi alţi parteneri importanţi, printre care Recrex, Tipografia Tipo Art, Medoptic Suceava, Best Auto Leo, şi a venit cu inima deschisă pentru a ajuta nişte copii a căror soartă nu a fost tocmai una fericită.

 

Muzică de calitate, dans, bună dispoziţie

Spectacolul a fost prezentat de Iulia Ionela Dragu, coordonatorul turneului Brio Sonores, preşedinta Asociaţiei ,,Mereu Împreună 2015". Spectacolul caritabil a fost susţinut de Brio Sonores, din Chişinău, câştigătorii ediţiei a IV-a a concursului „Românii au Talent”, în deschiderea cărora au evoluat saxofonistul Cătălin Creţu şi Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuţi. Dacă suceveanul Cătălin Creţu a încântat publicul cu o suită de piese, muzică clasică, muzică de ambianţă, interpretate live la saxofon, un instrument „de suflet”, Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuţi, condus de instructor–prof. Petru-Ştefan Şoiman, a adus pe scenă „culoare şi ritm”. Frumuseţea costumelor populare viu colorate, talentul şi măiestria copiilor şi tinerilor din ansamblu, care au prezentat momente artistice tradiţionale ucrainene, au fost apreciate de public şi aplaudate minute în şir.

Apariţia pe scenă a invitaţilor speciali, Brio Sonores, patru voci unice care au interpretat piese precum „It’s My Life” (Bon Jovi), „Ai Se Eu Te Pego” (Michel Telo), „Baila Morena” (Zucchero), o piesă în limba română dedicată mamelor, o altă piesă în limba rusă etc., a ridicat publicul în picioare. Artiştii au creat o atmosferă foarte frumoasă, iar spre final au invitat pe scenă toţi copiii din sală, care au dansat şi s-au bucurat de moment. Preşedinta Asociaţiei ,,Mereu Împreună 2015", Iulia Ionela Dragu, împreună cu un membru al asociaţiei, Laurenţiu Nicolae Toader, reprezentantul Destine Broker pe zona Miercurea Ciuc, i-a oferit lui Ştefan Puntea, directorul sucursalei Destine Broker de Asigurare Reasigurare din Suceava, „Cupa Solidarităţii”, iar subsemnatei, titlul de „Ambasador al Solidarităţii”.

 

Destinul unor copii nevoiaşi a fost schimbat de „Destine”

Momentele cu adevărat emoţionante din cadrul evenimentului „Mereu împreună schimbăm Destine” au fost când publicului i-a fost prezentată povestea copiilor abandonaţi de care are grijă preotul Mihai Negrea, „care, în ciuda faptului că este grav bolnav şi dependent de un aparat de oxigen pe care îl poartă după dânsul, are grijă de copiii abandonaţi şi de mulţi bătrâni imobilizaţi la pat, cărora le trimite acasă mâncare caldă”, după cum a spus prezentatoarea. A fost prezentat un fragment dintr-un film cu copiii de la Podu Coşnei, realizat de echipa Monitorul de Suceava, şi astfel spectatorii au putut să le cunoască cât de cât poveştile de viaţă.

Părintele Mihai Negrea, cel care se îngrijeşte, din 2006, de Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” - Podu Coşnei şi de copiii orfani şi săraci, a devenit „peste noapte” tată pentru zeci de copii greu încercaţi de viaţă, fiind numit şi „părintele orfanilor”. Din păcate, starea de sănătate nu i-a permis să fie în sala de spectacol, dar o parte dintre copiii de care se ocupă au venit, însoţiţi de părintele Ciprian Neveanu de la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” - Podu Coşnei. În semn de respect pentru ceea ce au făcut artiştii pe scenă pentru ei, pentru nevoilor lor, saxofonistul Cătălin Creţu a primit din partea părintelui Ciprian Neveanu o icoană, iar copiii şi tinerii de la Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuţi au primit din partea copiilor de la Podu Coşnei buchete cu flori şi dulciuri.

 

„Au bătut inimi lângă inimi”

La final, când Ştefan Puntea, directorul sucursalei Destine Broker de Asigurare Reasigurare din Suceava (care, împreună cu echipa lui şi Asociaţia Star, s-a implicat 100% în susţinerea acestui eveniment), i-a înmânat părintelui Ciprian Neveanu cecul cu suma de 10.430 de euro, acesta le-a mulţumit tuturor pentru solidaritate, mulţumiri care au venit şi din partea părintelui Mihai Negrea, „un om inegalabil, un model”. Părintele Ciprian Neveanu a mai spus că darul pe care l-au făcut spectatorii, sucevenii, atât cumpărând un bilet cât şi prin donaţiile făcute în timpul spectacolului, prin intermediul unor urne mobile, li se va întoarce cu siguranţă, pentru că a fost „un dar roditor” şi toată lumea va rămâne cu o amintire plăcută, pentru că „au bătut inimi lângă inimi”.

Toţi cei implicaţi în organizarea acestui eveniment, Asociaţia ,,Mereu Împreună 2015”, Destine Broker de Asigurare Reasigurare, artiştii de la Brio Sonores, copiii veniţi de la Podu Coşnei şi părintele Ciprian Neveanu au fost aplaudaţi de public, la final, la scenă deschisă. Prezentatoarea evenimentului a mulţumit magazinului Pretty Woman din Shopping City Suceava, care i-a asigurat ţinuta, şi Salonului Bellisima Suceava, pentru machiaj.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10.430 de euro adunaţi din vânzarea de bilete şi donaţii, la evenimentul „Mereu împreună schimbăm Destine”.
 Vizualizări articol: 4176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 28 voturi
10.430 de euro adunaţi din vânzarea de bilete şi donaţii, la evenimentul „Mereu împreună schimbăm Destine”4.6528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei