Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2016 - Anul XXI, nr. 269 (6382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici

Aproape 200 de amenzi şi zeci de avertismente, aplicate de Protecţia Consumatorului în ultimele două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava a desfăşurat, în lunile septembrie şi octombrie, aproape 600 de acţiuni de control, verificările soldându-se cu 199 de amenzi, cu o valoare de 284.600 de lei, şi 116 avertismente. Cât priveşte reclamaţiile din cele două luni, 257 de suceveni s-au adresat instituţiei, cei mai mulţi reclamând companiile de telefonie mobilă.

 

Verificări

Verificările efectuate de comisarii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului au vizat produsele lactate, rechizitele şi uniformele şcolare, unităţile de alimentaţie publică, farmaciile etc.

Referitor la respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor lactate, comisarii suceveni au efectuat 42 de controale, fiind aplicate 24 de amenzi în valoare de 59.000 de lei. Totodată, s-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 793 de lei, principala abatere fiind lipsa indicării alergenilor.

În acelaşi interval, CJPC a verificat şi modul de comercializare a rechizitelor şi a uniformelor şcolare, efectuându-se 22 de acţiuni de control, soldate cu 11 amenzi în valoare de 17.200 de lei. Abaterile constatate au fost: lipsa preţurilor sau etichete netraduse în limba română în cazul produselor din import.

Comisarul-şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a transmis că în cazul unităţilor de alimentaţie publică şi prestări de servicii de catering au fost întreprinse 52 de verificări, soldate cu 15 amenzi în valoare de 23.600 de lei.

„Deficienţele constau în lipsa preţurilor, a orarului sau neindicarea în meniu a alergenilor”, a completat Vasile Latiş.

Totodată, tematica de control privind respectarea prevederilor în unităţile farmaceutice a avut ca rezultat nouă amenzi în valoare de 10.600 de lei, cele mai multe pentru neindicarea preţurilor produselor.

„CJPC Suceava mai desfăşoară două tematici permanente, legate de comercializarea pâinii şi a legumelor şi fructelor, înregistrând 135 de acţiuni de control în cazul comercializării pâinii, soldate cu 38 de amenzi în valoare de 36.700 de lei. Ca deficienţă principală s-a constatat lipsa atenţionării existenţei alergenilor în produs. În cazul legumelor şi fructelor s-au desfăşurat 100 de acţiuni de control, soldate cu 13 amenzi în valoare de 15.000 de lei, pentru neindicarea ţării de origine şi a calităţii produselor”, a arătat Vasile Latiş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de amenzi şi zeci de avertismente, aplicate de Protecţia Consumatorului în ultimele două luni.
 Vizualizări articol: 1989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 200 de amenzi şi zeci de avertismente, aplicate de Protecţia Consumatorului în ultimele două luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari dar vreau mai mult! trimis de
(16 nov 2016, 17:28:52
Solicit sa se faca mai multe controale in domeniul panificatiei , sa stim daca mancam paine proaspata sau congelata.
Aveti chiosc cu paine de Bistrita chiar langa Protectia Cosumatorului, nu stim ce contine, daca e paine alba sau neagra. La raft scrie '' paine neagra'' dar e mai mult colorata decat sa aiba tarate.
La intrare iti poti rupe piciorul din cauza gresiei stricate, cand pui piciorul pe ea si tragi usa se blocheaza ca se ridica. Vanzatoare nu vede, sau daca vede nu o intereseaza???
Prea multa neglijenta fata de consumator!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei