Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2016 - Anul XXI, nr. 269 (6382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preocupare

Două zile de instructaj şi aplicaţii practice în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în muncă pentru angajaţii Direcţiei Silvice Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de două zile, în perioada 16-17 noiembrie, angajaţii Direcţiei Silvice Suceava participă la cel mai amplu program de instructaj şi aplicaţii practice din domeniul SSM (Securitate şi Sănătate în Muncă), care se desfăşoară în cadrul ocoalelor silvice Frasin şi Gura Humorului. Instructajul teoretic şi practic se face cu ajutorul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Serviciului Intern de Prevenire şi Protecţie din cadrul RNP-Romsilva, după cum a precizat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, amploarea acestui program reprezentând o premieră la nivel naţional.

Tocmai de aceea, cursurile teoretice şi practice din cele două zile vor fi înregistrate video, pentru a fi distribuite şi la alte direcţii silvice din ţară, pentru diseminarea informaţiilor prezentate, dar şi ca model de organizare.

În programul evenimentului este cuprinsă instruirea ISU Suceava privind comportarea la incendii de clădiri şi în caz de cutremur; reducerea riscurilor de accidentare la exploatarea lemnului, inclusiv cu studii de caz prezentate de ITM Suceava; elemente de legislaţie specifică SSM – Măsuri de prevenire şi protecţie privind riscurile profesionale, dar şi probleme curente ale activităţii specifice SSM, care vor fi prezentate de specialiştii SIPP din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

Nu în ultimul rând, aspecte de actualitate din domeniul SSM vor fi prezentate de Serviciul Intern de Prevenire şi Protecţie din cadrul RNP-Romsilva.

Participanţii vor fi învăţaţi şi cum se acordă corect primul ajutor, cu demonstraţii practice din partea unui medic de la Medicina Muncii, dar vor beneficia şi de instructaj demonstrativ într-un parchet de exploatare a lemnului, de la pregătirea parchetului, instruirea lucrătorilor până la doborârea arborilor, de această activitate urmând să se ocupe profesori ai Grupului Școlar Silvic Câmpulung Moldovenesc.

Nu în ultimul rând, şefii de subunităţi şi responsabilii SSM vor fi testaţi în privinţa cunoştinţelor acumulate.

„SSM-ul este un proces de învăţare continuu şi are conexiuni cu toate activităţile”, a spus Cristian Tomniuc, şeful biroului SIPP din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, care s-a ocupat de organizarea programului de instructaj şi aplicaţii practice SSM care începe de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două zile de instructaj şi aplicaţii practice în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în muncă pentru angajaţii Direcţiei Silvice Suceava.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două zile de instructaj şi aplicaţii practice în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în muncă pentru angajaţii Direcţiei Silvice Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei