Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2016 - Anul XXI, nr. 269 (6382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Sancţiune

1.000 de lei amendă pentru proprietarul animalelor lăsate de izbelişte la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stâna de oi de lângă Aeroportul Salcea, în care animalele păreau a-şi duce existenţa la limita supravieţuirii, a intrat, în urma sesizării făcute de câţiva oameni cu suflet, în vizorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). În urma ultimului control făcut la faţa locului în urmă cu două zile de către doi consilieri superiori din cadrul Compartimentului de Poliţia Animalelor, Dumitru Lazăr, proprietarul animalelor, care locuieşte în satul Feteşti, a fost sancţionat conform Legii 205/2004 cu o amendă în valoare de 1.000 de lei şi obligat să remedieze toate deficienţele.

 

Sesizare de la angajaţii aeroportului

La mijlocul lunii octombrie, în urma unei sesizări făcute de angajaţii aeroportului, ne-am deplasat la stâna de oi de lângă Aeroportul Salcea, unde am găsit animalele lăsate fără apă şi hrană. Martorii ne-au povestit atunci că cele peste 100 de oi au stat toată vara închise într-un ţarc de 100 de metri pătraţi. Proprietarul nu le-a tuns, bietele animale suportând foarte greu căldurile din perioada de vară. Unele dintre ele au pierit de căldură, din cauza lipsei unui acoperiş de protecţie în perioada secetoasă a verii. Cei care au trecut des pe acolo spun că în zilele toride ale verii animalele nu aveau nici apă, iar hrana era dată în cantităţi mici, atunci când proprietarul binevoia să mai treacă pe la târla din marginea aeroportului. Fotografiile cu animalele moarte în jurul ţarcului sau devorate de câini i-au impresionat şi pe reprezentanţii DSVSA, care au ajuns şi ei în teren în următoarea zi. În cursul zilei de 24 octombrie a fost convocat la sediul direcţiei Dumitru Lazăr, bărbatul de 52 de ani din Feteşti, proprietarul animalelor. Bărbatul a încercat să se apere în faţa acuzaţiilor care i se aduc şi a negat o parte dintre acestea, spunând că multe din aceste necazuri au apărut de când se află în divorţ cu soţia sa. În urma procesului verbal întocmit ca urmare a vizitei la stână, reprezentanţii DSVSA urmau să facă un nou control la faţa locului şi să ia măsurile care pot duce la rezolvarea situaţiei.

 

În urma anchetei deschise de reprezentanţii Poliţiei Animalelor, proprietarul stânei a fost sancţionat

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor au verificat, în urmă cu două zile, dacă proprietarul stânei a remediat cele constatate în prima vizită la faţa locului. S-a constatat astfel că oile şi vacile proprietarului au fost mutate într-o locaţie aflată la circa un kilometru de prima, amenajată ca stână şi având condiţii decente de adăpost pentru animale. De asemenea proprietarul a arătat că are furaje şi cereale pentru animalele aflate în proprietate. El a fost sancţionat însă pentru condiţiile în care au fost găsite animalele la prima vizită în teren, cu o amendă contravenţională de 1.000 de lei, conform Legii 204/2004, şi va fi monitorizat în permanenţă de cei abilitaţi. În acelaşi timp, DSVSA va face o sesizare către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava, cu privire la exploataţia bărbatului din comuna Adâncata, în funcţie de abateri aceştia urmând să ia şi ei măsuri. Dumitru Lazăr a încasat pentru animalele sale, oi şi vite, subvenţii pentru anul 2015 în valoare de peste 9.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.000 de lei amendă pentru proprietarul animalelor lăsate de izbelişte la Salcea.
 Vizualizări articol: 2633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.000 de lei amendă pentru proprietarul animalelor lăsate de izbelişte la Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei