Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2016 - Anul XXI, nr. 247 (6360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transfrontalier

Proiecte de opt milioane de euro pe ordinea de zi a şedinţei comune a CJ Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

12 proiecte transfrontaliere vor fi promovate în şedinţa comună a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi-Ucraina care se va desfăşura astăzi în sala mare a Palatului Administrativ din municipiul Suceava. Anunţul a fost făcut de şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. El a declarat că proiectele vizează şase domenii de interes pentru cele două zone, cap de listă fiind infrastructura de transport. „Avem în vedere modernizarea punctului de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei - Şepit şi a drumurilor din zonă. I-am rugat şi pe omologii ucraineni să  prindă proiecte de modernizare a drumurilor transfrontaliere care să vină până la graniţă, pentru că acelaşi lucru îl facem şi noi. Nu o să fie eligibilă întreaga sumă, dar diferenţa o punem din surse proprii în perioada următoare. Noi mai avem 5 kilometri de  finalizat la Izvoarele Sucevei şi circa 2 kilometri pe un program transfrontalier. Importantă este ieşirea acestei zone, Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, către Ucraina. Apoi avem în vedere modernizarea şi deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Ulma-Rusca şi reabilitarea drumurilor aferente. Noi mai avem obligaţia să finalizăm şi o porţiune de drum Falcău-Sadău”, a spus Flutur. El a adăugat că va solicita părţii ucrainene sprijin pentru introducerea de curse de autobuz Cernăuţi-Suceava pentru cei care vor să zboare de pe aeroportul din Salcea.

 

Proiecte în educaţie, sănătate şi în domeniul situaţiilor de urgenţă

Gheorghe Flutur a precizat că pe educaţie vor fi promovate două proiecte transfrontaliere în valoare de 300.000 de euro fiecare, iar pe sănătate alte două, în sumă de 1,9 milioane de euro. Este vorba aici în special de dotarea a două spitale din cele două regiuni cu aparatură medicală de ultimă generaţie. „Un alt subiect de discuţii cu partea ucraineană îl reprezintă mediul de afaceri, intensificarea relaţiilor între cele două camere de comerţ, dar şi colaborarea în domeniul situaţiilor de urgenţă. E vorba de infrastructura de avertizare a populaţiei în zona transfrontalieră, aici fiind vorba de proiecte de 600.000 de euro. Avem şi un capitol separat, conservarea patrimoniului cultural, şi vorbim aici de proiecte de 900.000 de euro”, a spus Flutur.

Şedinţa comună de astăzi a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi este a treia, prima având loc în anul 2008, tot în mandatul lui Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de opt milioane de euro pe ordinea de zi a şedinţei comune a CJ Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiecte de opt milioane de euro pe ordinea de zi a şedinţei comune a CJ Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei