Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2016 - Anul XXI, nr. 247 (6360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Informare

Comercianţii de produse de panificaţie şi patiserie sunt obligaţi să menţioneze dacă acestea sunt obţinute din produse congelate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patiseriile, brutăriile şi supermarketurile care au la vânzare pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie sunt obligate, începând de ieri, să informeze consumatorii despre produsele care au fost obţinute din produse congelate.

Nu mai este un secret faptul că o bună parte a produselor din panificaţie, a covrigilor, cornurilor sau pateurilor vândute în magazine provin din produse congelate, foarte puţine fiind preparate în patiseriile proprii ale comercianţilor. Astfel, produse de patiserie vândute ca proaspete în supermarketuri şi hipermarketuri provin de fapt din produse congelate, fără ca cei care le pun în coşul de cumpărături să ştie acest lucru.

Ordinul emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) vine să schimbe acest lucru, astfel că ”operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, cât şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea şi să nu fie inscripţionate în locuri obscure, să nu fie întrerupte prin desene sau imagini, după caz, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea <produs/din produs decongelat>”.

Totodată, comisarul-şef adjunct din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava, Vasile Latiş, a menţionat că ”sigur va fi o tematică la nivel naţional în ceea ce priveşte verificarea agenţilor economici pe această temă.  Controalele se vor desfăşura, într-o primă fază, cu consilierea comercianţilor şi ulterior fără consiliere, doar verificare. Mulţi nu s-au lămurit despre ce este vorba exact, care sunt prevederile acestui ordin, de aceea pentru început vom oferi consiliere”.

 ANPC mai transmite că prin reglementările noului ordin se asigură o mai bună informare a consumatorilor cu privire la produsele ce le sunt oferite spre consum. ANPC menţionează faptul că mulţi operatori economici nu informează consumatorii în mod corect, complet şi precis asupra produselor oferite, putând duce astfel în eroare consumatorii, aceştia neavând cum să sesizeze dacă produsele sunt congelate şi ulterior decongelate.

”Având în vedere activitatea ANPC, considerăm că este necesar acest act normativ pentru protejarea consumatorilor, persoane fizice. Termenul produs alimentar congelat se referă la pâine şi produse de panificaţie, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe”, transmite instituţia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii de produse de panificaţie şi patiserie sunt obligaţi să menţioneze dacă acestea sunt obţinute din produse congelate.
 Vizualizări articol: 1967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Comercianţii de produse de panificaţie şi patiserie sunt obligaţi să menţioneze dacă acestea sunt obţinute din produse congelate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei