Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2016 - Anul XXI, nr. 247 (6360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Flutur anunţă extinderea şi dotarea cu tehnică de vârf a Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava şi Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” preconizează pentru anul viitor noi investiţii în extinderea şi modernizarea unităţii medicale. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că va propune deliberativului să aloce în bugetul anului viitor sume pentru acest proiect, care să vină în completarea celor prevăzute de spital pentru extindere.

Flutur a arătat că prima pe lista de priorităţi este construirea unui nou pavilion pe două niveluri, pe o suprafaţă de 2.000 mp, pentru ambulatoriu. ”Este o presiune foarte mare la uşa cabinetelor medicale din ambulatoriu. Este permanent foarte mare aglomeraţie”, a spus preşedintele CJ. Acesta a afirmat că spitalul dispune de suficienţi medici pentru a mări numărul de cabinete de specialitate, dar la această oră nu dispune însă de spaţii pentru extindere.

O altă secţie care nu mai face faţă numărului foarte mare de solicitări venite din tot judeţul şi din judeţele vecine este cardiologia, pe care spitalul vrea să o extindă pe două niveluri, la 6.000 mp, prin construirea unui nou etaj pe corpul F.

În ceea ce priveşte dotările, preşedintele Flutur a afirmat că instituţia medicală are nevoie de o nouă staţie de sterilizare şi de achiziţionarea unor echipamente performante pentru extinderea serviciilor oferite pacienţilor. Este vorba despre un scintigraf cu care se poate realiza investigarea non invazivă de înaltă performanţă, cel mai apropiat aparat fiind la Târgu Mureş, un Pet CT pentru diagnosticul bolilor canceroase şi un aparat de rezonanţă magnetică (RMN) de 2,5 Tesla, mai performant decât ce este acum.

Totodată, spitalul şi administraţia judeţeană continuă politica de recrutare a medicilor tineri, cu înaltă specializare şi multiple competenţe şi urmăresc ca în timpul cel mai scurt să aibă la dispoziţie 30 de apartamente ANL pentru doctori. Gheorghe Flutur a spus că a luat în calcul şi varianta ca un bloc ANL pentru medici să fie construit în curtea spitalului. Asta s-ar adăuga celor 30 de apartamente ANL pe care le alocă medicilor Primăria Suceava, în cartierul nou de locuinţe de lângă Metro. Noile blocuri ANL sunt construite de firma Victor Construct şi au termen de finalizare iunie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă extinderea şi dotarea cu tehnică de vârf a Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Flutur anunţă extinderea şi dotarea cu tehnică de vârf a Spitalului de Urgenţă Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei