Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2016 - Anul XXI, nr. 247 (6360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Flutur ia în calcul extinderea Aeroportului Suceava pentru a face faţă creşterii numărului de pasageri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că instituţia pe care o conduce intenţionează să aloce fonduri, prin bugetul de anul viitor, pentru extinderea Aeroportului Internaţional „Ștefan cel Mare”. Gheorghe Flutur a precizat că în ultimele zile au fost făcute mai multe analize cu privire la bugetul Consiliului Judeţean pentru anul viitor şi pentru stabilirea unor priorităţi de finanţare, una dintre acestea fiind dezvoltarea aeroportului. Flutur a spus că pentru extinderea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, respectiv amenajarea unui nou terminal, se iau în calcul mai multe variante, una dintre acestea fiind şi folosirea unor clădiri ale Centrului Economic Bucovina Suceava. „Trebuie spus că am trimis deja o notificare Comisiei Europene pentru a primi aprobarea de a folosi o parte a Centrului Economic Bucovina Suceava şi de a le introduce ca segmente din acest viitor terminal”, a explicat şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a spus că în condiţiile în care în ultimele luni s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de pasageri de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”, lucrările de extindere a acestuia sunt absolut necesare. Mai mult, preşedintele CJ Suceava a spus că pentru anul viitor se estimează că numărul de pasageri pe aeroportul sucevean va fi de circa 300.000. El a precizat că actuala aerogară nu ar putea să facă faţă unui număr aşa mare de pasageri. Flutur a spus că din acest motiv administraţia judeţeană ia în calcul inclusiv achiziţionarea unor terenuri în vederea extinderii aeroportului şi a parcării acestuia. „Noul Consiliu de Administraţie al aeroportului încearcă să găsească soluţii pentru extinderea acestuia, dar şi pentru a asigura transportul pasagerilor, o variantă fiind şi achiziţionarea unui autobuz sau a două”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

 

Aeroportul Suceava a procesat peste 10.000 de pasageri în luna septembrie

Conducerea aeroportului sucevean anunţa recent că în luna septembrie a fost depăşită cifra de 10.000 de pasageri procesaţi. „Este prima dată în istoria Aeroportului <Ștefan cel Mare> în care am reuşit să depăşim cifra de 10.000 de pasageri procesaţi într-o singură lună. Nu este mult, dar e un început promiţător. Această cifră demonstrează că există potenţial de dezvoltare a aeroportului, că există potenţiali clienţi pentru companiile aeriene care operează din Suceava. Nu ne putem compara cu marile aeroporturi din ţară, dar în rândul aeroporturilor regionale eu spun că stăm destul de bine”, declara directorul Aeroportului "Ștefan cel Mare" Suceava, Ioan Măriuţa. El a mai spus că dacă în prima lună a acestui an au fost procesaţi 388 de pasageri, numărul acestora a crescut semnificativ după introducerea curselor zilnice ale companiei Tarom, dar şi a curselor internaţionale operate de Wizz Air către Londra şi Milano, dar şi a zborului charter către Antalya. Directorul aeroportului a arătat că în luna iunie a.c. au fost puţin peste 2.000 de pasageri, numărul acestora crescând la 9.658 în august şi la peste 10.000 în septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur ia în calcul extinderea Aeroportului Suceava pentru a face faţă creşterii numărului de pasageri.
 Vizualizări articol: 3808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Flutur ia în calcul extinderea Aeroportului Suceava pentru a face faţă creşterii numărului de pasageri5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre cursele se pe aeroportul suceava trimis de
(21 oct 2016, 13:42:59
Parerea mea este ca cei care realizeaza curse auto spre TORINO , ROMA , BRUXELLES , MADRID , PARIS , BARCELONA si FRANKFURT se opun fiinca vor pierde clienti.Pana acum s-au opus si curselor auto spre Otopeni, de asta Suceava e singurul oras mare care nu are curse auto spre Otopen,Dealtfel am si auzit niste patroni de firme de transport auto spunand ca nu e bine sa deschida aeroportul de la Suceava, ca mai bine merge lumea mijloacele lor auto spre destinatiile externe mai sus mentionate.Iar cand am apelat la o firma care e si agentie de bilete de avion si firma de transport extern, cand i-am zis unde vreau sa plec cu avionul, a inceput sa incerce sa ma convinga sa merg cu masinile lui si mi-am dat seama ca povestea cu agentia de bilete de avion era doar pentru a racola clienti.
Dar acum ca avem aeroport la Suceava o prioritate ar fi sa fie CURSA DE AUTOBUZ SAU MICROBUZ SPRE AEROPORTUL SUCEAVA CAT MAI REPEDE si POPULARIZAREA CURSELOR ca multa lume nu stie de cursele astea si pleaca tot de ls Bucuresti sau Cluj ori Bacau ori Iasi.Deasemenea sa se negocieze cat mai repede curse spre destinatiile mai sus amintite dar si spre alte aeroporturi mai mici din diverse coltzuri ale tarilor unde sunt romani plecati la munca sau la studii.
2.   Vrem mai multe curse trimis de
(21 oct 2016, 13:47:13
Vrem curse spre TORINO , ROMA ,PALERMO,LISABONA, BRUXELLES , MADRID , PARIS , BARCELONA si FRANKFURT sau catre orase mai mici din tarile unde sunt romani plecati la munca sau la studii sau de ubde pot veni investitori.
3.   Otopeni trimis de
(21 oct 2016, 14:47:08
Spre Aeroportul Otopeni si dinspre Otopeni zilnic sunt foarte multe curse auto in conditii foarte bune de transport ! Eu numai in ultimile doua luni le-am folosit si chiar daca de pe Suceava aveam direct spre Milano ,pentru ca nu-mi convenea ora am preferat sa merg si sa ma intorc de pe Otopeni iar faptul ca biletul dus intors nu m-a costat nici 5o de euro nu-l iau in discutie pentru ca - repet interesul meu mai mare a fost ora de sosire si de plecare de acolo !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei