Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2016 - Anul XXI, nr. 247 (6360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vandalism electoral

Corturile de campanie ale ALDE, priponite prin găurirea granitului din Centru şi a pavelelor de pe trotuare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania electorală se dovedeşte a fi urâtă chiar înainte de a începe oficial.

În municipiul Suceava au apărut deja corturile electorale, iar incidentele legate de acestea se ţin lanţ. După ce cu câteva zile în urmă, cortul USR (Uniunea Salvaţi România) a luat-o „la plimbare” prin centrul Sucevei, purtat de vânt, ulterior fiind bine ancorat prin legarea stâlpilor de greutăţi, alţii, mai „deştepţi”, au venit cu o soluţie halucinantă. Aşa se face că, începând de miercuri, corturile electorale ale ALDE au fost amplasate în şase zone din municipiul Suceava prin priponirea lor în dibluri.

Problema e că acele corturi au fost amplasate pe domeniul public, nu la ei acasă, unde puteau da găuri şi-n parchetul din sufragerie, dacă aşa le căşuna lor, iar acţiunea lor se încadrează la vandalism şi distrugere a bunului public.

Unul din cele şase corturi ALDE a fost amplasat pe esplanada Casei de Cultură, prin găurirea plăcilor de granit cu care a fost modernizată zona centrală, în cadrul proiectului de realizare a parcărilor subterane, investiţia fiind realizată atât din fonduri europene, cât şi din bugetul propriu al Sucevei.

Alte cinci corturi ALDE au fost autorizate a fi amplasate în intersecţia Mărăşeşti (vizavi de Catedrală), pe bulevardul George Enescu (în staţia de autobuz Curcubeu), lângă Policlinica Areni (zona parc "Vladimir Florea"), în staţia de autobuz Orizont şi pe strada Staţiunii. În Burdujeni, cortul a fost montat mai sus de biserica "Sf. Andrei", unde este mai mult loc liber decât la Orizont.  În fiecare din aceste zone, unde trotuarele au fost modernizate, amplasarea corturilor s-a făcut prin găurirea pavelelor şi introducerea diblurilor de prindere, nu prin stabilizarea cortului cu greutăţi, aşa cum era normal, pentru a nu se distruge nimic. Campania electorală trece, dar găurile rămân.

 

Disciplina în Construcţii va lua măsuri contra ALDE

„Am rămas surprins de ce au putut face cu montarea acestor corturi. Este un semn de dispreţ total faţă de suceveni, pentru care au fost făcute aceste modernizări în oraş, dar şi faţă de administraţia locală. Am solicitat celor de la Disciplina în Construcţii să analizeze această situaţie şi să ia măsurile legale necesare, de la amendă până la aducerea terenului la starea iniţială. Într-adevăr, noi le-am eliberat certificat de urbanism celor de la ALDE şi am autorizat amplasarea a şase corturi, pentru o perioadă anume, dar nu în ideea de a da găuri în granit, pentru a le prinde. Esplanada modernizată şi trotuarele pavate au fost făcute pentru suceveni, să le distrugi pentru a pune un cort e ceva de neimaginat”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Rămâne de văzut care va fi soluţia celor de la Disciplina în Construcţii pentru aducerea terenului la starea iniţială, în toate cele şase locaţii de amplasare a corturilor electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corturile de campanie ale ALDE, priponite prin găurirea granitului din Centru şi a pavelelor de pe trotuare.
 Vizualizări articol: 3780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Corturile de campanie ale ALDE, priponite prin găurirea granitului din Centru şi a pavelelor de pe trotuare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei