Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2016 - Anul XXI, nr. 247 (6360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asociere

Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava–Botoşani a fost constituit în mod oficial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava–Botoşani a fost constituit în mod oficial. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că actul constitutiv al acestui cluster a fost semnat ieri, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, după care a fost desemnată şi conducerea acestei asocieri. Preşedintele Clusterului Inovativ de Bioeconomie Suceava–Botoşani a fost ales prorectorul Universităţii Suceava Mihai Dimian, iar funcţia de vicepreşedinte va fi ocupată de consilierul local botoşănean Eugen Țurcanu. Din echipa de conducere mai fac parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava, ai Consiliul Local Suceava, ai Camerelor de Comerţ şi Industrie din Suceava şi Botoşani, precum şi doi oameni de afaceri suceveni şi unul botoşănean.

„Acest cluster este extrem de important pentru zona noastră. În ultimii ani, Suceava şi Botoşani au accesat doar două clustere, în timp ce cei din Iaşi au avut 53 de proiecte pe clustere. Acest cluster care s-a constituit acum este un organism care adună la un loc mediul de afaceri, administraţia publică, universitatea, iar în acest mod membrii săi pot să se informeze mai bine sau să aibă acces la resursa umană specializată. Și este extrem de important faptul că sunt mulţi bani care pot fi accesaţi de acest cluster”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că un prim proiect care va fi promovat de noua asociere va fi pentru amenajarea unui laborator de certificare a produselor agroalimentare. „Este un proiect extrem de important dacă ne gândim la marele proiecte de industrie alimentară pentru dezvoltarea exporturilor de carne din zona noastră”, a precizat Flutur.

Pe lângă administraţia judeţeană suceveană, din Asociaţia Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava–Botoşani mai fac parte încă 18 membri, printre aceştia numărându-se Consiliile Locale Suceava şi Botoşani, Camerele de Comerţ şi Industrie din cele două judeţe, Universitatea „Ștefan cel Mare”, 12 agenţi economici din judeţul Suceava şi unul din Botoşani.

Potrivit statutului, asociaţia are mai multe obiective, printre care dezvoltarea şi consolidarea colaborării dintre agenţii economici, mediul de cercetare şi instituţiile publice cu atribuţii în domeniul Bioeconomie, sprijinirea antreprenoriatului şi a întreprinderilor mici şi mijlocii, atragerea de fonduri pentru dezvoltarea sectorului de cercetare – dezvoltare sau promovarea de proiecte de investiţii cofinanţate din fonduri nerambursabile pentru producătorii din zona Suceava – Botoşani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava–Botoşani a fost constituit în mod oficial.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clusterul Inovativ de Bioeconomie Suceava–Botoşani a fost constituit în mod oficial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei