Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2016 - Anul XXI, nr. 245 (6358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Argumentele opoziţiei

PSD explică de ce consilierii săi n-au votat închirierea nocturnei pentru meciul Foresta - FCSB

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Refuzul consilierilor locali PSD de a vota pentru închirierea unei nocturne mobile pe Stadionul Areni pentru meciul Foresta Suceava - FC Steaua Bucureşti a fost explicat, ieri, de preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, şi de consilierul local Tiberius Brădăţan. Astfel, Cuşnir l-a acuzat pe primarul de Suceava, Ion Lungu, de faptul că, ”pentru a reintra în graţiile lui Gheorghe Flutur”, a ”instigat şi forţat” o hotărâre de Consiliu Local „ilegală şi imorală”, motivând că este urgent şi că ar fi aflat cu o seară înainte că se poate aduce nocturnă la Suceava.

„Consilierii locali, cu excepţia PSD, au căzut în plasa sa şi au votat, putând fi oricând acuzaţi de <participaţie improprie>. Rând pe rând, consilierii Harşovschi, Doroftei, Andronache şi doamna Zarojanu ne-au explicat cât de mult îşi doresc sucevenii această închiriere de nocturnă. Câţi suceveni? S-a făcut un studiu de oportunitate sau un sondaj? Este legal să închiriezi o nocturnă pentru două ore pe un stadion care nu are autorizaţie ISU? Este legal ca secretarul primăriei, Ioan Ciutac, să semneze pentru legalitate alte acte anterioare, iar fiul său, Andrei Ciutac, preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Foresta Suceava, să cheltuiască banii publici ai sucevenilor?”, s-a întrebat liderul PSD Suceava.

De asemenea, el a spus că Suceava se face de râs neavând un pian de calitate la Teatrul "Matei Vişniec", că nu poate garanta căldura în sistemul centralizat, dar ”are să închirieze cu 50.000 euro o nocturnă pentru două ore, pentru un meci care se putea desfăşura ziua”.

 

”Au prioritizat vreodată PNL-iştii cheltuirea banului public în funcţie de necesităţile şi dorinţele reale ale sucevenilor?"

”I-a interesat pe PNL-işti vreodată ce îşi doresc cu adevărat sucevenii? Căldură sau beculeţe colorate de Crăciun? Parcări şi trafic civilizat sau paranghelii electorale PNL-iste? Au prioritizat vreodată cheltuirea banului public în funcţie de necesităţile şi dorinţele reale ale sucevenilor?”, a mai spus Dan Ioan Cuşnir.

La rândul său, consilierul local Tiberius Brădăţan, preşedinte executiv al organizaţiei municipale, a declarat că ”am ajuns să dăm 225.000 de lei pentru o nocturnă pentru două ore pentru că în 12 ani nu s-a construit un stadion prezentat în fiecare campanie electorală".

Brădăţan a afirmat că nu s-a opus nici o secundă promovării sportului, a culturii sau a finanţării învăţământului, dar a apreciat că alocarea a 225.000 de lei pentru o nocturnă la meciul Foresta - FCSB a fost ”o acţiune făcută peste noapte”. 

”Eu cred că s-a ajuns la ideea de nocturnă pentru că după 12 ani de viziune managerială pentru Suceava nu s-a reuşit un stadion nou şi o instalaţie de nocturnă. Noi dăm 225.000 de lei pentru două ore de televizare. Nu ne opunem sportului, dar vreau o viziune de dezvoltare a sportului şi ne pasă cum se cheltuie banul public”, a spus Brădăţan.

El a mai declarat că a considerat că este mai bine să existe garanţia că iarna aceasta sucevenii vor avea căldură. El a mai spus că din suma de 1,3 milioane de lei alocată pentru fotbal pentru acest an, 255.000 de lei vechi sunt doar pentru două ore de meci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD explică de ce consilierii săi n-au votat închirierea nocturnei pentru meciul Foresta - FCSB.
 Vizualizări articol: 4716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
PSD explică de ce consilierii săi n-au votat închirierea nocturnei pentru meciul Foresta - FCSB3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei