Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2016 - Anul XXI, nr. 245 (6358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără căldură

Calorifere reci în sute de locuinţe, la o săptămână după pornirea căldurii în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căldura se lasă încă aşteptată în locuinţele a sute de suceveni din cartierele Obcini, George Enescu şi Zamca, unde avariile la sistemul centralizat de termoficare s-au ţinut lanţ, de la pornirea furnizării agentului termic. 

O problemă apărută pe o ramură de distribuţie a PT Obcini 4 a lăsat 19 blocuri fără căldură, încă de la pornirea sistemului. În urma intervenţiei celor de la Thermonet, în cursul zilei de ieri căldura a ajuns în locuinţele celor din blocurile F, şase la număr, după aceea toate eforturile fiind concentrate pe pornirea căldurii şi la blocurile E (13 la număr) de pe strada Staţiunii. Reprezentanţii Thermonet au spus că fac tot posibilul să reconecteze blocurile respective de marţi seara, pentru ca locuitorii acestora să beneficieze de căldură pe timpul nopţii, mai ales că temperaturile exterioare au scăzut la aproape zero grade. În cursul zilei de ieri a fost remediată şi o avarie care afecta Colegiul de Artă şi blocul „Taylan” din centrul Sucevei.

Fără căldură în calorifere stau şi locuitorii blocului A 12, de pe Mărăşeşti, unde cele 7 scări de bloc care aparţin de PT Zamca 4 nu beneficiază de agent termic încă de la pornirea sistemului.

O avarie la PT Arini 2 a lăsat fără căldură blocul 7 – scările B3 şi B4 şi încă o ramură de distribuţie, către J-uri.

O altă zonă unde au fost probleme, dar s-au rezolvat de luni seara, a fost în George Enescu 1.

Echipele Thermonet lucrau ieri la remedierea unei avarii şi la Zamca 1, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie reluată furnizarea energiei termice şi la blocul E 28 şi la Școala Nr. 4, din George Enescu 2.

„Lucrăm cu mai multe echipe în diferite locaţii, dar situaţia este neaşteptat de urâtă. Dacă anul trecut, când am preluat activitatea de termoficare în Suceava, a apărut o avarie pe magistrala care alimentează oraşul, anul acesta nu au mai fost probleme pe magistrale, dar au apărut zeci de avarii pe reţelele secundare. Sunt defecţiuni greu de anticipat, la care ne lovim de fel de fel de situaţii ciudate în teren, aşa cum se întâmplă la PT TRC”, a spus directorul Thermonet, Mugur Corlăţan.

Astfel, sistemul de termoficare centralizat, care are avantajele sale, îşi arată şi părţile slabe, uzura reţelelor de distribuţie, vechi de aproape 50 de ani, fiind cea mai mare problemă, pentru remedierea căreia sunt necesare investiţii masive.

 

Garaje peste conductele de termoficare unde a apărut o avarie

Problema blocului 48B, de la PT TRC, de pe Mărăşeşti, este departe de a fi rezolvată, în condiţiile în care avaria a apărut sub un grup de garaje construite peste conductele de termoficare. Pentru a se ajunge la zona afectată ar trebui spart peretele care uneşte două garaje şi apoi săpat dedesubt, dar proprietarul nu este de acord cu această variantă. Variantele alternative, de realizare a unor devieri, sunt atât foarte costisitoare (şi nimeni nu vrea să suporte această cheltuială uriaşă), dar implică şi probleme de acces pe proprietăţi private, încât, cel puţin pentru o vreme, locuitorii de acolo îşi pot lua gândul de la a mai primi căldură în sistem centralizat.

Garajele care ar trebui sparte pentru a se putea interveni sunt cumpărate de actualii proprietari de la cei care le-au construit prin anii ‘90 sau chiar au trecut prin mai mulţi cumpărători. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calorifere reci în sute de locuinţe, la o săptămână după pornirea căldurii în Suceava.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Calorifere reci în sute de locuinţe, la o săptămână după pornirea căldurii în Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 oct 2016, 13:01:04
Bine ca au caldura din centrale proprii Primaria, primarul Lungu, sefii de la Thermonet si Bioenergy, fostii si actualii sefi de la Termica, toti cei care au contribuit la decapitalizarea Termica si distrugerea intregului sistem de termoficare, la derutarea firmei private Adrem Invest sa monopolizeze termoficarea Sucevei. Thermonet mai doreste sa aiba si consumatori captivi cu aceste deservicii, cu copii si batrani care sufera si se imbolnavesc de frig din lipsa caldurii. Asa este cand termoficarea este facuta de frigotehnisti, chimisti, etc,...specialisti in orice numai in termoficare nu. Niciunul dintre responsabilii - mereu iresponsabili -, care considera ca si-au facut datoria in termoficarea Sucevei nu fac decat sa-si dovedeasca incapacitatea si lipsa de eficienta. Imbuibarea le-a intunecat mintea si le-a anihilat ratiunea.Termoficarea nu-i o joaca pentru cei care au monopolizat-o! Placinta si Gemanari chiar nu au nimic de zis?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei