Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2016 - Anul XXI, nr. 245 (6358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Producție

Peste 200 de amenzi aplicate de inspectorii de muncă luna trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au efectuat luna trecută 354 de controale, în urma cărora au aplicat 242 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 268.000 de lei. Aşa arată o situaţie prezentată de şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Romeo Butnariu. Cele mai multe controale, în număr de 221, au vizat domeniul Relaţiilor de Muncă, amenzile aplicate pentru neregulile constatate fiind de 234.800 de lei. Printre deficienţele depistate de inspectorii de muncă se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, acordarea concediilor de odihnă şi repausul săptămânal şi nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat. În domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, luna trecută au fost efectuate 133 controale, în urma cărora au fost aplicate 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.000 de lei. Ca nereguli descoperite raportul ITM Suceava menţionează instrucţiuni proprii de securitate şi sănătate în muncă insuficiente, neasigurarea acolo unde este necesar a sortimentelor de echipament individual de protecţie şi faptul că nu s-au stabilit prin fişa postului atribuţiile şi răspunderile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru toţi lucrătorii. Raportul ITM mai arată că în luna septembrie au fost depistate 45 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de amenzi aplicate de inspectorii de muncă luna trecută.
 Vizualizări articol: 1627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de amenzi aplicate de inspectorii de muncă luna trecută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei