Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2016 - Anul XXI, nr. 245 (6358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UPDATE - Bebeluşul de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, a murit în drum spre Iaşi

Miercuri, 19 Octombrie 2016 (20:12:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noi informaţii în cazul bebeluşului cu suspiciune de meningită, care a murit în timpul transferului spre Iaşi

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a făcut publică o nouă informaţie din cazul copilului în vârstă de 8 luni, care a murit marţi după-amiază, la scurt timp după de a fost preluat de un elicopter SMURD de la Suceava pentru a fi transferat la o clinică din Iaşi. Dr. Ardeleanu a declarat că unul dintre medicii de caz, infecţionistul Adela Burac, i-a comunicat că bebeluşul Matias Urcaciuc a suferit, în urmă cu o săptămână, o căzătură de pe o scară, aspect nefăcut public până acum. Contactată, dr. Burac ne-a declarat miercuri seara că această informaţie a primit-o de la mamă de la început, când a consultat copilul, dar pentru că investigaţiile la computerul tomograf nu au evidenţiat nici un fel de leziuni cerebrale, nu a mai fost luată în calcul de medici. ”Mama a spus că a fost o căzătură de la joasă înălţime, fără pierderea conştienţei. Căzătura a fost considerată de toţi medicii nerelevantă pentru că pe CT nu apărea nimic”, a spus medicul.

Întrebată dacă această căzătură ar fi putut provoca febra şi convulsiile copilului, dr. Burac a răspuns: ”convulsiile da, febra nu”.

După ce bebeluşul a murit şi spitalul a declanşat o anchetă pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat, toate detaliile lăsate deoparte iniţial sunt luate în calcul şi examinate suplimentar. 

 

Bebeluşul în vârstă de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, a murit marţi în timpul transferului de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi. Copilul a fost trimis luni de la Rădăuţi la Suceava, prezentând convulsii şi stare febrilă, cu suspiciune de meningo-encefalită. În noaptea de luni spre marţi copilul a intrat în comă şi medicii suceveni au decis transferul copilului la Iaşi, prognosticul fiind rezervat.

Medicul din Terapie Intensivă care s-a ocupat de copil la Suceava, dr. Critina Tiron, a declarat miercuri că transferul la Iaşi s-a făcut la solicitarea mamei, aceasta fiind informată că micuţul pacient este în stare critică şi că transportul în sine implică riscuri. Dr. Tiron a mai spus că în foaia de observaţie este consemnat că mama a insistat pentru transfer chiar şi în aceste condiţii, deşi a fost asigurată că la Suceava bebeluşul primeşte tot tratamentul şi îngrijirea posibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE - Bebeluşul de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, a murit în drum spre Iaşi.
 Vizualizări articol: 3984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UPDATE - Bebeluşul de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, a murit în drum spre Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei