Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2016 - Anul XXI, nr. 245 (6358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

17-23 octombrie

Acţiuni de informare şi conştientizare a elevilor suceveni despre traficul de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 17-23 octombrie, în judeţul Suceava se vor organiza acţiuni de informare şi conştientizare a elevilor suceveni despre traficul de persoane. Pe lângă activităţile de informare şi conştientizare a elevilor din şcolile sucevene, care vor fi realizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, va avea loc, la sediul Instituţiei Prefectului Suceava, o întâlnire a echipei interinstituţionale de lucru pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane la nivelul judeţului Suceava.

Din 2006, 18 octombrie a fost declarată Ziua europeană împotriva traficului de persoane. O modalitate inedită de a atrage atenţia asupra acestui fenomen este şi sub forma artei. În urma unui parteneriat între Teatrul Municipal ,,Matei Vişniec”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava, se va pune în scenă o piesă de teatru special pentru acest eveniment, piesă care va încerca să atragă atenţia publicului asupra pericolului la care se expun tinerele. Părinţii adolescenţilor constituie o parte a publicului ţintă, cu care specialiştii Centrului Regional Suceava vor intra în contact în această săptămână, în cadrul lectoratului cu părinţii, organizat de Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” din municipiul Suceava.

Finalul săptămânii prevenirii traficului de persoane va fi marcat de reprezentanţii bisericilor ortodoxe şi catolice, dar şi de reprezentanţii altor culte religioase, în cadrul slujbelor ce se vor ţine în cursul zilei de duminică, slujbe în care se va atrage atenţia enoriaşilor asupra pericolului traficului de persoane şi a repercusiunilor pe care le are acest fenomen atât asupra individului, cât şi asupra întregii societăţi. Totodată, enoriaşii vor fi îndemnaţi să aprindă lumânări în locuri special amenajate pentru victimele traficului de persoane care nu au curajul să vorbească sau pentru cele care au murit.

 

Implicarea instituţiilor şi a societăţii civile

Coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava, subcomisar de poliţie Liliana Orza, a declarat că „cheia succesului în lupta împotriva acestui fenomen este parteneriatul atât între instituţii de stat, cât şi între ele şi organizaţii neguvernamentale. Fiecare sector al societăţii are acţiuni specifice pe care le poate face şi se poate implica în prevenirea şi combaterea acestui flagel”.

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre, susţin specialiştii. Deşi legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, estimările spun că sunt mai mulţi oameni în sclavie astăzi decât au fost vreodată în istorie. Traficul de persoane are loc în toată lumea, iar Europa nu este ferită. Mii de persoane sunt exploatate anual în diferite forme. La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul dintre motivele pentru care este o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută. Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale, iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forţată. Printre celelalte tipuri de trafic de persoane există obligarea la cerşetorie, la comiterea de fapte ilegale şi altele.

„Întrucât la nivelul ţării noastre au fost identificate un număr mare de victime şi o incidenţă crescută a vulnerabilităţilor, datoria noastră e să luăm parte la această zi, concentrându-ne efortul pe creşterea nivelului de conştientizare a problemei şi pe crearea unui mesaj comun pentru a preveni acest tip de crimă organizată în ţara noastră. Înţelegerea dimensiunii acestei probleme în România a dus la dorinţa de a creşte implicarea societăţii civile. Cu ocazia Zilei europene împotriva traficului de persoane, în afară de conştientizare, ne dorim să încurajăm pe toată lumea să se implice, oferind un cadru şi resursele necesare pentru a face acest lucru”, a completat coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava, subcomisarul de poliţie Liliana Orza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de informare şi conştientizare a elevilor suceveni despre traficul de persoane.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiuni de informare şi conştientizare a elevilor suceveni despre traficul de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei