Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2016 - Anul XXI, nr. 245 (6358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune Poliţie

Agenţii economici, avertizaţi să nu vândă alcool şi tutun minorilor. Prima oprire a fost la CN "Petru Rareş"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat demararea unui amplu program de creştere a siguranţei în unităţile de învăţământ şi zona adiacentă acestora. Acţiunea, desfăşurată în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Odine Publică (ATOP) Suceava, se va derula până la finele acestui an, iar unul din principalele obiective este legat de reducerea absenteismului şcolar şi reducerea consumului de alcool şi tutun în rândul minorilor. Un prim pas al acţiunii a fost făcut ieri, când s-au organizat acţiuni de informare şi instruire a personalului de la magazinele şi localurile de pe strada Mihai Viteazul, în apropiere de Colegiul Naţional "Petru Rareş". Aceştia au fost avertizaţi să nu vândă alcool sau ţigări minorilor, în caz contrar riscând amenzi mari. Sancţiunile sunt de până la 2.400 de lei, iar în caz că abaterea se repetă se poate trece şi la suspendarea autorizaţiei de funcţionare a unităţii de alimentaţie publică. 

„Peste 300 de poliţişti din mediul urban şi rural vor fi implicaţi în desfăşurarea activităţilor preventive, dar şi de identificare şi sancţionare a celor care nu respectă legislaţia”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava.

Revenind la acţiunea de ieri, de la Colegiul Naţional "Petru Rareş", în jur de 350 de elevi au fost informaţi, în două serii, în cadrul unei activităţi desfăşurate în aula liceului, cu privire la pericolele generate de consumul de alcool şi tutun şi cu privire la răspunderea penală şi contravenţională. În cadrul acţiunii s-au vizionat filme educative şi s-au purtat discuţii libere cu elevii unităţii de învăţământ.

Mai mulţi elevi ai colegiului au fost implicaţi ulterior şi în acţiunile de instruire de la magazinele şi barurile din proximitate, cu privire la interzicerea vânzării de alcool sau ţigări minorilor.

Reducerea absenteismului şcolar este foarte importantă ca obiectiv al Poliţiei, în condiţiile în care cel mai adesea faptele penale sunt comise de elevii care chiulesc de la ore. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţii economici, avertizaţi să nu vândă alcool şi tutun minorilor. Prima oprire a fost la CN "Petru Rareş".
 Vizualizări articol: 2829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţii economici, avertizaţi să nu vândă alcool şi tutun minorilor. Prima oprire a fost la CN "Petru Rareş"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei