Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2016 - Anul XXI, nr. 238 (6351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De ieri

Sistemul cardurilor de sănătate, din nou complet blocat. ”O catastrofă”, spun medicii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este din nou indisponibil, de ieri dimineaţă, din cauza unor "probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului", după cum a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei. "Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", se arată în comunicat. De asemenea, se precizează că serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

 

Medicii refuză să lucreze offline de frica penalizărilor

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, ne-a declarat că de ieri dimineaţă, de la ora 9.30, sistemul cardurilor nu a mai fost accesibil. ”N-am mai putut face nimic. Cu calculatorul nu s-a putut lucra deloc. Ei (n.r. Casa de Asigurări de Sănătate) spun că se poate offline, dar farmaciile nu eliberează reţete şi pentru noi, ca medici, acest sistem este riscant pentru că după aceea ne vânează ca să plătim oalele sparte. S-a mai întâmplat, au fost medici penalizaţi. Lumea face scandal, ajungem să facem cursuri de informatică pe hol, cu pacienţii, ca să le explicăm de ce nu le putem da reţete, trimiteri şi ce mai au nevoie”, a spus dr. Badrajan.

Medicul a precizat că medicii din judeţ refuză să lucreze offline şi preferă să reprogrameze pentru a doua zi pacienţii ale căror afecţiuni permit întârzierea, iar celor cu probleme acute li se dă o reţetă simplă, pe care să o cumpere de la farmacie. ”Este o catastrofă naţională. Nu ne aude nimeni şi nici nu-i pasă nimănui. Ne-am şi săturat să mai vorbim despre asta”, a mai afirmat medicul.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Suceava, dr. Irina Franciuc, ne-a declarat, la rândul său, că sistemul informatic ”dădea semne de moarte clinică” încă de vineri, când a funcţionat extrem de greu şi a avut nevoie şi de 20 de minute pentru a valida o reţetă. ”Azi a murit de tot. Nu pot să fac decât vaccinare la copii, care nu au card. În rest, toată activitatea informatică este blocată”, a arătat medicul, care aseară, la ora 17.00, era încă la cabinet, cu speranţa că sistemul se deblochează.

De la introducerea sistemului cardului de sănătate, atât medicii cât şi pacienţii au avut de suferit de nenumărate ori din cauza deselor blocaje înregistrate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul cardurilor de sănătate, din nou complet blocat. ”O catastrofă”, spun medicii suceveni.
 Vizualizări articol: 2919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sistemul cardurilor de sănătate, din nou complet blocat. ”O catastrofă”, spun medicii suceveni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chisăliţă de prune Pentru cei neobişnuiţi cu feluri principale dulci, chisăliţa, care este ca un compot dens, poate părea o alegere ciudată. Ca să pară şi mai ciudată, precizez că în versiunea sa originală, ţărănească, se consumă cu mămăligă. În unele... Citeşte