Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2016 - Anul XXI, nr. 238 (6351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Câmpulung Moldovenesc

Cinci inculpaţi trimişi în judecată după un accident mortal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a anunţat trimiterea în judecată a cinci persoane, în cadrul unei anchete privind un accident mortal în care s-au dat o mulţime de declaraţii mincinoase. Declaraţiile mincinoase au avut rolul, susţin procurorii, de a-l scăpa de răspundere pe cel care s-a aflat în realitate la volan. Dacă şoferul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de ucidere din culpă, ceilalţi inculpaţi au de răspuns pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

 

Ancheta a fost complicată de la început

Pe 15 iunie 2016, în jurul orei 21.30, pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, un autoturism Renault Megane a surprins şi accidentat mortal un bărbat în vârstă de 68 de ani. Pietonul, în stare avansată de ebrietate, pătrunsese pe carosabil pe lângă o trecere de pietoni şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii, dinspre dreapta spre stânga şoferului. Ovidiu Latiş, din Sadova, care se afla în maşină, a fost găsit la faţa locului şi a susţinut că el se afla la volan. Încă de la început au existat suspiciuni că la volan s-a aflat cumnatul său, Ştefan Adrian Liţu. În momentul în care a putut fi verificat cu etilotestul, acesta din urmă avea o concentraţie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ancheta poliţiştilor rutieri, coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-a lovit de piedici, în condiţiile în care martori ai accidentului au declarat că nu au observat cine era la volan. Din anchetă a rezultat că scopul acestora a fost de a-l ajuta să scape de răspundere pe Ştefan Adrian Liţu, cel care, susţin procurorii, s-a aflat în realitate la volan.

 

Culpă comună

Concluzia procurorilor este că Ştefan Adrian Liţu s-a aflat în mod cert la volanul maşinii, astfel că acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Deşi pietonul era beat şi a traversat neregulamentar, şoferul are şi el culpă, au stabilit procurorii: „din cauza depăşirii limitei legale de viteză precum şi a neadaptării vitezei la sectorul de drum şi la indicatorul presemnalizator al trecerii de pietoni în raza căreia se afla, a accidentat mortal pe pietonul T.H., în vârstă de 68 de ani, care pătrunsese pe carosabil şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii şi care avea în sânge o alcoolemie de cel puţin 1,65 g/l”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

 

Restul inculpaţilor trimişi în judecată

În ceea ce-l priveşte pe Ovidiu Latiş, din Sadova, cel care a declarat că el s-a aflat la volan, acesta a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

El este acuzat că şi după ce i s-au adus la cunoştinţă calitatea de martor, drepturile şi obligaţiile aferente, precum şi împrejurările esenţiale asupra cărora va fi întrebat, a continuat să mintă. Varianta sa a fost că Liţu s-a aflat la volan doar până la un punct, de unde a făcut schimb cu el.

Alte trei persoane, Gabriel Alexandru Paicu, Constantin Alexandru Crăciunescu şi Ioana Cătălina Dariciuc, toţi din Câmpulung Moldovenesc, au fost trimise în judecată tot pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Toate persoanele amintite în acest material de bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci inculpaţi trimişi în judecată după un accident mortal.
 Vizualizări articol: 3368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci inculpaţi trimişi în judecată după un accident mortal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chisăliţă de prune Pentru cei neobişnuiţi cu feluri principale dulci, chisăliţa, care este ca un compot dens, poate părea o alegere ciudată. Ca să pară şi mai ciudată, precizez că în versiunea sa originală, ţărănească, se consumă cu mămăligă. În unele... Citeşte