Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2016 - Anul XXI, nr. 199 (6312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţe publice

Morţii călătoresc cu maşina prin ţară, conform fişelor de decont transport de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Auditul financiar efectuat de Curtea de Conturi Suceava la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate şi verificările încrucişate cu ajutorul bazelor de date de la alte instituţii au arătat că în instituţii bugetul este considerat de unii funcţionari ca un sac din care fiecare se serveşte după cum crede de cuviinţă. Raportul Curţii de Conturi din data de 1 iulie 2016 arată că decontarea contravalorii transportului în anii 2014 şi 2015 la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava nu întruneşte condiţiile legale pentru toate sumele plătite. Altfel spus, documentele justificative prezentate nu confirmă realitatea serviciului prestat, respectiv transportul interurban auto şi feroviar.  Auditorii Curţii de Conturi au constatat că persoane cu handicap care la data efectuării călătoriei erau decedate, conform datelor înregistrate la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, figurează cu deplasări în judeţ sau în ţară, pe diferite rute auto. Persoane cu handicap sau asistenţi maternali, internaţi în formă de spitalizare continuă în spitale din judeţul Suceava, figurează concomitent şi cu deplasări cu maşina sau trenul în judeţ sau în ţară. Persoane cu handicap internate în centre rezidenţiale din subordinea DGASPC apar concomitent cu internarea în călătorii pe diferite rute auto din judeţ şi din ţară, iar persoane cu handicap sau însoţitori apar cu deconturi pentru călătorii multiple efectuate în aceeaşi zi calendaristică pe diferite rute auto şi de cale ferată prin ţară.

În acest an, când au făcut verificările, pentru 2015 auditorii au comparat fişierul care conţine biletele de călătorie gratuite care au fost decontate anul trecut, evidenţa persoanelor cu handicap internate în centrele rezidenţiale pentru adulţi în anul 2015 şi baza de date cu evidenţa persoanelor care au fost internate în spitalele din judeţ, anul trecut.

 

Cea mai mare parte a sumelor decontate nelegal a fost recuperată în timpul auditului

În urma analizei datelor, s-a constatat decontarea nelegală către operatorii de transport auto şi cale ferată a sumei totale de 57.187,50 lei, reprezentând contravaloarea unui număr total de 547 de bilete de transport interurban. Cea mai mare sumă, de 28.671,50 lei, reprezintă contravaloarea a 229 de bilete de transport interurban în cazul persoanelor cu handicap sau al asistenţilor maternali care la data călătoriei se aflau de fapt internaţi într-un spital. Suma de 16.640,50 lei a fost decontată pentru 163 de bilete pentru persoane cu handicap care apar că se plimbau cu maşina sau trenul prin ţară în perioada în care sunt la tratament balnear, conform datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii Suceava. Alte şase persoane, cu şase bilete în valoare de 923 lei, mergeau cu trenul sau autobuzul în acelaşi timp în care făceau balneo-fizio-terapie în spitale din judeţ, iar 10.952,50 lei a decontat Direcţia pentru 149 de bilete pentru persoane cu handicap grav şi accentuat şi pentru însoţitorii acestora pentru călătorii multiple dus-întors în aceeaşi zi.

Valoarea estimată a plăţilor reprezentând contravaloarea biletelor decontate nelegal din bugetul DGASPC Suceava către operatorii de transport se ridică la 57.187,50 lei, la care se adaugă dobânzile aferente, deci un total de 65.970,50 lei. Auditorii au apreciat că neglijenţa funcţionarilor este cauza care a dus la această situaţie şi precizează că în timpul acţiunii de audit instituţia a luat măsuri de recuperare parţială a sumelor achitate nelegal, fiind recuperate în timpul auditului debite şi foloase nerealizate în valoare de 53.735,50 lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morţii călătoresc cu maşina prin ţară, conform fişelor de decont transport de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 4900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Morţii călătoresc cu maşina prin ţară, conform fişelor de decont transport de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Morcovi acrişori cu nuci Este un preparat rafinat, dulce-acrişor, cu note arabe conferite de condimente, care nu necesită preparare termică, dar poate constitui, în funţie de preferinţele noastre, fie o garnitură specială la friptură de orice fel, fie o salată ce se... Citeşte