Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2016 - Anul XXI, nr. 199 (6312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Morcovi acrişori cu nuci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este un preparat rafinat, dulce-acrişor, cu note arabe conferite de condimente, care nu necesită preparare termică, dar poate constitui, în funţie de preferinţele noastre, fie o garnitură specială la friptură de orice fel, fie o salată ce se poate consuma şi simplă la dietă. Se pregăteşte repede, arată bine şi conferă o notă de prospeţime felurilor pe care le însoţeşte.

Avem nevoie de:

2-3 morcovi mari, o linguriţă de zahăr, sare şi piper după gust, 1-2 linguri oţet, un vârf de cuţit scorţişoară, 2-3 cuişoare măcinate sau puţin praf de cuişoare, un căţel mic de usturoi, 6-10 jumătăţi de miez de nucă, puţin ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Morcovii trebuie să fie proaspeţi şi suculenţi, aceasta este o condiţie obligatorie pentru reuşita preparatului. Putem să îi tăiem în felii rotunde foarte subţiri sau să îi tocăm în bastonaşe, dar cea mai rapidă metodă este tăierea în fâşii cu ajutorul curăţitorului economic. Putem folosi şi morcov ras prin răzătoarea rotundă cu ochiuri mari, dar în acest caz se pierde starea uşor crocantă a preparatului final. Presărăm zahărul peste morcov şi puţină sare. Punem o mănuşă de protecţie pe mâna dreaptă, pentru că morcovul colorează în galben pielea şi unghiile. Începem să frecăm bine fâşiile de morcov cu zahărul, până devin flexibile şi lasă zeamă. Nu se poate face eficient această operaţiune decât manual. Acoperim vasul cu o folie şi lăsăm minim o oră (cel mai bine o zi). Scurgem apoi lichidul lăsat, presărăm scorţişoara şi foarte puţin praf de cuişoare, căţelul de usturoi zdrobit şi turnăm oţetul. Amestecăm, lăsăm 10 minute şi gustăm numai după acest timp. Dacă e necesar, mai adăugăm sare, piper sau chiar oţet. Tocăm feliuţe miezul de nucă şi îl presărăm peste morcovi, iar la final turnăm puţin ulei, dar numai cu puţin timp înainte de servire, pentru ca nucile să rămână crocante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morcovi acrişori cu nuci.
 Vizualizări articol: 5930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Morcovi acrişori cu nuci5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Morcovi acrişori cu nuci Este un preparat rafinat, dulce-acrişor, cu note arabe conferite de condimente, care nu necesită preparare termică, dar poate constitui, în funţie de preferinţele noastre, fie o garnitură specială la friptură de orice fel, fie o salată ce se... Citeşte