Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2016 - Anul XXI, nr. 199 (6312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plutonier adjutant în cadrul Unităţii Militare Câmpulung Moldovenesc, reţinut pentru trafic de influenţă

Vineri, 26 August 2016 (18:22:51)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 august, a lui Marius Smadici, plutonier adjutant în cadrul Unităţii Militare 02541 Câmpulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selecție și Orientare), cu privire la săvârșirea a șase infracțiuni de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada martie-iunie 2016, inculpatul a pretins și primit de la șase persoane sume cuprinse între 500 și 1.600 de euro pentru a le facilita trecerea testului psihologic, probă eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau să o susțină la Unitatea Militară 02541 Câmpulung Moldovenesc în vederea angajării în cadrul MApN ca soldat gradat profesionist, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei de examinare.
Smadicii-a ajutat pe acești candidați prin punerea la dispoziție a variantelor de teste psihologice cu o zi înainte de susținerea testului psihologic eliminatoriu. Toți cei șase candidați care au susținut testul psihologic în această modalitate au fost declarați admiși.
În cazul pretinderii și primirii sumei de 1.600 de euro de la unul din cei șase candidați, Smadici a lăsat să se înțeleagă că are influență și asupra comisiei de examinare în cadrul probei sportive eliminatorii ce urma a fi dată de persoana respectivă. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat în incinta unității militare unde a doua zi urma să fie susținută proba sportivă, arătându-i în ce va consta efectiv proba sportivă și lăsându-l să se pregătească pe traseul respectiv. A doua zi, în urma susținerii testării sportive, candidatul a fost declarat admis.
Inculpatul urmează să fie prezentat vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicatul DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plutonier adjutant în cadrul Unităţii Militare Câmpulung Moldovenesc, reţinut pentru trafic de influenţă.
 Vizualizări articol: 2554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Plutonier adjutant în cadrul Unităţii Militare Câmpulung Moldovenesc, reţinut pentru trafic de influenţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Morcovi acrişori cu nuci Este un preparat rafinat, dulce-acrişor, cu note arabe conferite de condimente, care nu necesită preparare termică, dar poate constitui, în funţie de preferinţele noastre, fie o garnitură specială la friptură de orice fel, fie o salată ce se... Citeşte