Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2016 - Anul XXI, nr. 199 (6312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Qatar este interesat să importe carne de oaie din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Qatar, Ahmed Hussain Al-Khalaf, este interesat să importe carne de oaie din judeţul Suceava, precum şi din judeţele învecinate, Botoşani, Iaşi sau Neamţ. O delegaţie de oameni de afaceri din Qatar, din care a făcut parte şi ambasadorul României în acest stat, s-a întâlnit ieri cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru primele discuţii cu privire la posibilitatea de a importa carne de oaie din această zonă. La începutul vizitei, delegaţia din Qatar a avut o întâlnire bilaterală cu şeful administraţiei judeţene sucevene, discuţiile având loc la sediul Consiliului Judeţean. Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că Ahmed Hussain Al-Khalaf deţine un lanţ de companii care au în total peste 20.000 de angajaţi.

După discuţiile de la Suceava, Gheorghe Flutur şi delegaţia din Qatar s-a deplasat în judeţul Botoşani, unde au vizitat o fermă de oi, precum şi abatorul Dolicom, unul dintre cele mai mari din ţară. „Primele concluzii au fost că vor să lucreze în parteneriat şi s-au înţeles până şi la preţ. Oamenii de afaceri din Qatar se gândesc la export pe calea aerului, oaie în carcasă, în containere de 12 tone”, a spus Flutur. Preşedintele CJ Suceava a adăugat că delegaţia străină a vizitat apoi un abator din comuna Dumbrăveni, precizând că avantajul de a colabora cu acesta este că se află la 11 kilometri de Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Gheorghe Flutur a spus că abatorul din Dumbrăveni are o capacitate de stocare în camere frigorifice de 800 de oi, aproximativ cât ar presupune un transport către Qatar.

Şeful adminsitraţiei judeţene a adăugat că delegaţia s-a deplasat apoi la o fermă de creştere a oilor ţurcane a unei familii din Gura Humorului. „Aici au putut să vadă oi care sunt crescute în liber cea mai mare parte a anului şi care sunt furajate natural. Au văzut şi modul cum se face brânza şi cum trăiesc crescătorii de oi din zonă, după care au vizitat şi o fabrică de brânzeturi din Gura Humorului şi o fermă de oi de carne, rasa Dorper, din Drăgoieşti”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur: Oamenii de afaceri din Qatar sunt interesaţi să deschidă o linie de transport cargo pe aeroportul Suceava

Gheorghe Flutur a arătat că în urma acestei vizite, oamenii de afaceri din Qatar au ajuns la concluzia că potenţialul acestei zone este unul foarte mare în zone, fiind interesaţi să investească în înfiinţarea unui lanţ de producători. „Asta înseamnă că ei sunt de acord cu propunerea crescătorilor de animale din zonă care susţin necesitatea creării unui centru mare de achiziţii a animalelor, cu un program foarte riguros pe zile pentru achiziţii, astfel încât să se asigure livrarea constantă în fiecare lună din an. De asemenea, membrii delegaţiei au anunţat că vor trimite specialişti pentru a analiza posibilitatea deschiderii unei linii de transport cargo, din Suceava spre capitala statului Qatar, cu o flotă proprie de avioane. Evident că în urma acestor discuţii, şi noi, Consiliul Judeţean, ne gândim să grăbim construirea unui terminal cargo la aeroportul din Salcea”, a declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat că este important ca fermierii din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ să se asocieze pentru a putea livra în mod constant oi la export. Flutur a explicat că în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, pe o rază de 150 de kilometri de Aeroportul "Ştefan cel Mare", sunt 400.000 – 500.000 de oi care pot fi livrate într-un an, însă această cantitate se poate dubla şi chiar tripla dacă există piaţă de desfacere. „Noi acum am făcut un pas mare găsind deja un segment de piaţă. Un lucru extrem de important este că cei din Qatar au spus că ei sunt cei mai importanţi consumatori de carne de oaie din zona Golfului Persic, că achiziţionează carne din România, însă la a treia mână, după ce trece prin Iordania. Din acest motiv dorim să eliminăm intermediarii şi samsarii, şi cu această ocazie au de câştigat şi fermierul român, şi procesatorul, dar şi consumatorul final din Qatar”, a declarat preşedintele CJ Suceava. În cadrul vizitei efectuate la crescătorii de animale din judeţul Suceava, membrii delegaţiei din Qatar au degustat carne de oaie preparată în mod tradiţional, fiartă, făcută la tavă, pastramă, sau la ceaun în mod tradiţional, dar şi brânzeturi. „Au apreciat la modul cel mai superlativ modul de preparare şi gustul dulce al cărnii de oaie şi al brânzeturilor şi au tras singuri concluzia că acest gust este dat şi de faptul că oile sunt crescute în libertate. Au spus că de aici vine gustul atât de dulce, acest lucru putând să facă diferenţa, ca atractivitate, faţă de alte zone”, a precizat Flutur, care a mai adăugat că se aşteaptă ca în perioada următoare în judeţul Suceava să vină specialişti din Qatar pentru a definitiva discuţiile începute ieri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Qatar este interesat să importe carne de oaie din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 3135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Qatar este interesat să importe carne de oaie din judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Morcovi acrişori cu nuci Este un preparat rafinat, dulce-acrişor, cu note arabe conferite de condimente, care nu necesită preparare termică, dar poate constitui, în funţie de preferinţele noastre, fie o garnitură specială la friptură de orice fel, fie o salată ce se... Citeşte