Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2016 - Anul XXI, nr. 199 (6312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şapte şcoli şi o grădiniţă din judeţ vor fi desfiinţate din toamnă

Vineri, 26 August 2016 (11:29:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte instituţii de învăţământ din judeţ vor fi desfiinţate, începând cu anul şcolar 2016-2017, din cauza reducerii numărului de copii faţă de anul şcolar anterior. Este vorba despre şapte şcoli primare şi o grădiniţă din mediul rural, toate cu un efectiv mic de elevi.

Astfel, din toamnă, în reţeaua şcolară a judeţului nu se va mai regăsi Grădiniţa cu Program Normal Săndeni – Dolhasca şi şcolile primare din Cotârgaşi - Broşteni, nr. 2 Brădăţel - Horodniceni, Lunca – Zamostea, Dumbrăviţa, Ciumuleşti şi Movileni din comuna Vadu Moldovei şi Pădureni – Siret.

De cealaltă parte, potrivit inspectorului şcolar general Gheorghe Lazăr, Şcoala Gimnazială Păltinoasa şi-a pierdut personalitatea juridică (numărul de elevi a scăzut sub 300) şi a devenit structură arondată Şcolii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Capu Codrului.

Totodată, două şcoli gimnaziale se transformă în şcoli primare: Şcoala Petia – Buneşti şi Şcoala Deleni – Pârteştii de Jos.

Ca urmare a restructurării reţelei şcolare de către autorităţile administraţiei publice locale, începând cu anul şcolar 2016-2017 vor fi înfiinţate două unităţi şcolare: Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 Voitinel şi Şcoala Primară Podu Coşnei – comuna Poiana Stampei.

„Situaţia prezentată poate suferi modificări după începutul anului şcolar deoarece intervin mişcări ale elevilor (transferuri, plecări în străinătate cu părinţii, veniri din străinătate etc.)”, a mai completat şeful Inspectoratului Şcolar Suceava.

Reţeaua şcolară a judeţului Suceava cuprinde, în anul şcolar 2016-2017, 773 unităţi şcolare (175 în mediul urban şi 598 în mediul rural), dintre care 217 cu personalitate juridică şi 556 structuri arondate acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte şcoli şi o grădiniţă din judeţ vor fi desfiinţate din toamnă.
 Vizualizări articol: 5284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şapte şcoli şi o grădiniţă din judeţ vor fi desfiinţate din toamnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Morcovi acrişori cu nuci Este un preparat rafinat, dulce-acrişor, cu note arabe conferite de condimente, care nu necesită preparare termică, dar poate constitui, în funţie de preferinţele noastre, fie o garnitură specială la friptură de orice fel, fie o salată ce se... Citeşte