Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2016 - Anul XXI, nr. 158 (6271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Noi servicii medicale

Primul implant de stimulator cardiac la Spitalul de Urgenţă Suceava a fost efectuat de un medic în vârstă de 36 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima intervenţie de implant de stimulator cardiac a fost efectuată la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava miercuri, 6 iulie a.c., de un tânăr medic recrutat de la Clinica de Cardiologie a Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi, în luna mai a acestui an. Doctorul Radu Moisei are 36 de ani şi este unul dintre cei mai puţin de zece medici din România care are dublă acreditare de la Societatea Europeană de Cardiologie, pentru electrofiziologie invazivă şi stimulare cardiacă şi dispozitive implantabile.

Dr. Radu Moisei ne-a declarat, ieri, că primii beneficiari ai implantului de stimulator cardiac efectuat la Suceava sunt o pacientă de 89 de ani şi una de 81 de ani, care sufereau de fibrilaţii cu ritm lent. ”Ambele paciente se simt bine, vineri pleacă acasă”, a afirmat medicul.

Potrivit managerului Vasile Rîmbu, pentru implantarea de stimulator cardiac în spitalul sucevean nu există o listă de aşteptare şi nici nu sunt costuri pentru pacient. Intervenţia este efectuată pe baza recomandării cardiologilor din spital.

Doctorul Moisei este printre cei mai noi specialişti convinşi de conducerea spitalului să vină să profeseze la Suceava. Este ieşean, a absolvit în 2005 Universitatea de Medicină şi Farmacie din oraşul natal. Încă din timpul studenţiei a obţinut prin concurs stagii de vară în cadrul clinicilor de chirurgie generală la Spitalul Stafford din Anglia şi la spitalul Kasr el Eini din Cairo, iar în perioada 2010-2014 a lucrat în clinici CHU (Centre Hospitalier Universitaire) de chirurgie cardiacă şi cardiologie în Grenoble, Nancy şi Strassbourg, în Franţa. ”Din luna mai 2011, m-am alăturat echipei de ritmologie şi stimulare cardiacă a clinicii de cardiologie a CHU Grenoble, condusă de dr. Pascal Defaye. Astfel, am dobândit abilităţi clinice şi tehnice care îmi permit să asigur programare şi implantare de stimulatoare cardiace şi defibrilatoare implantabile unicamerale, bicamerale şi cu resincronizare cardiacă”, spune tânărul medic. De la 1 mai 2014 până în data de 14 mai 2016 a lucrat ca medic specialist cardiolog în cadrul Clinicii de Cardiologie a Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

 

Doctorul Moisei se declară norocos că are şansa să lucreze la Spitalul de Urgenţă Suceava

Din 14 mai a venit la Suceava. În legătură cu această mutare, dr. Moisei spune că a fost tentat să vină aici pentru că spitalul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. ”Am şansa să-mi valorific pregătirea. Eu sunt cel norocos în această ecuaţie deoarece am găsit la Suceava condiţii de muncă la nivel european, precum şi deschiderea tuturor oamenilor cu care am luat contact pentru a dezvolta această ramură a cardiologiei invazive, şi anume electrofiziologia cardiacă”, a afirmat dr. Radu Moisei.

Deocamdată a închiriat o locuinţă în oraş, dar în scurt timp va primi o garsonieră dintre cele puse la dispoziţia medicilor din spital de Primăria Suceava. ”De-acum este medicul nostru, îi dăm locuinţă cât mai repede şi îi asigurăm toate condiţiile. În Moldova mai există un singur laborator de stimulare cardiacă şi electrofiziologie, la Iaşi. La Suceava avem medic specialist, asistent de specialitate avem, aparatura există în cea mai mare parte, în curând vom avea şi laboratorul”, ne-a declarat managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu. El a mai spus că următorul medic pe care vrea să-l aducă să lucreze în instituţia pe care o conduce este soţia doctorului Moisei, medic neurolog şi cadru universitar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul implant de stimulator cardiac la Spitalul de Urgenţă Suceava a fost efectuat de un medic în vârstă de 36 de ani.
 Vizualizări articol: 16088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 17 voturi
Primul implant de stimulator cardiac la Spitalul de Urgenţă Suceava a fost efectuat de un medic în vârstă de 36 de ani5.0517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acest medic ne onorează,dar și ne responsabilizeaz trimis de
( 8 iul 2016, 14:24:21
,,Este unul dintre cei mai puţin de zece medici din România care are dublă acreditare de la Societatea Europeană de Cardiologie” Acest medic ne onorează, dar și ne responsabilizează! Nu este putin lucru faptul ca Suceava are in panoplia medicilor de valoare pe acest tinar si entuziast medic.
Este in top, poate fi considerat un medic de valoare, un reper al sanatatii sucevene!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei