Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2016 - Anul XXI, nr. 158 (6271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Intervenţie dificilă

Un camion răsturnat la urcarea pe Mestecăniş a încurcat traficul şase ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un camion care transporta piatră concasată s-a răsturnat pe DN 17, şoseaua care leagă Suceava de Ardeal, intervenţia care a urmat, pentru degajarea carosabilului, dovedindu-se a fi foarte dificilă şi de lungă durată. Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 15.00, la urcarea pe Mestecăniş, iar misiunea pompierilor militari de la faţa locului s-a încheiat seara, după ora 21.00. Principala problemă a fost legată de faptul că s-a găsit foarte greu o macara de mare tonaj care să intervină pentru a îndepărta de pe carosabil camionul.

 

Încărcătura a ajuns pe carosabil, pe care s-a scurs şi carburant din rezervor

Din cercetările efectuate de poliţişti rezultă că şoferul, Cristinel Ionel P., în vârstă de 45 de ani, din comuna Dărmăneşti, care se deplasa dinspre Suceava către Vatra Dornei, nu a gestionat corect intrarea într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, vehiculul greu intrând în balans şi răsturnându-se pe partea lateral stânga, pe banda a doua a sensului de urcare. Cum încărcătura a căzut şi aceasta pe carosabil, circulaţia spre Ardeal a fost blocată. În urma accidentului, şoferul a fost găsit conştient de personalul medical, fiind diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral, care nu a pus probleme deosebite. De altfel, şoferul a refuzat să fie transportat la spital.

Pompierii şi poliţiştii ajunşi la faţa locului au deschis mai întâi traficul din sens opus, în timp ce pe sensul de urcare problemele au fost mult mai mari. 

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a explicat: “Prima bandă a drumului a fost închisă traficului rutier, deoarece pe carosabil s-a scurs carburantul din rezervorul maşinii. Pentru o perioadă de aproximativ o oră şi jumătate, circulaţia s-a desfăşurat pe o singură bandă, alternativ”. Menţionăm că pe acea porţiune de drum există două benzi la urcare şi una la coborâre.

 

Autorităţile nu au cu ce interveni în astfel de situaţii

La faţa locului au intervenit pompieri de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc şi lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta.

Pompierii militari şi celelalte forţe implicate au încărcat pietrişul împrăştiat pe şosea într-un alt camion, după care au sablat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi de pe carosabil, prin îmbibare şi absorţie cu nisip.

Marea problemă a fost legată de ridicarea vehiculului răsturnat de pe carosabil.

„Deoarece în judeţ sunt puţini operatori economici care deţin macarale de mare tonaj, s-a întârziat foarte mult până a fost identificată o automacara disponibilă, astfel încât misiunea salvatorilor s-a încheiat abia la ora 21:20, atunci când s-a reuşit ridicarea şi încărcarea capului tractor pe o autoplatformă”, a declarat Alin Găleată.

În mod normal, obligaţia de a interveni în astfel de situaţie o are administratorul drumului, în acest caz Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc. Aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori, reacţia la astfel de incidente de trafic este deficitară, din cauza lipsei unor mijloace adecvate de intervenţie. De asemenea, o automacara de mare tonaj ar fi foarte utilă şi pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, însă deocamdată pompierii militari nu au în dotare un astfel de utilaj.

Luna trecută, după un accident pe o stradă din municipiul Suceava, Primăria municipiului Suceava, în calitate de administrator al drumului, a fost amendată de Poliţia Rutieră, pentru că nu a asigurat mijloace pentru a degaja carosabilul după ce un autotren s-a răsturnat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un camion răsturnat la urcarea pe Mestecăniş a încurcat traficul şase ore.
 Vizualizări articol: 7490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un camion răsturnat la urcarea pe Mestecăniş a încurcat traficul şase ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei