Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2016 - Anul XXI, nr. 158 (6271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regulament

Convorbirile telefonice private nejustificate în timpul programului, interzise personalului din Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava se aliniază liniei de conduită din unităţile spitaliceşti din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte convorbirile telefonice private nejustificate în timpul programului pentru personalul medical şi utilizarea telefoanelor mobile în timpul actului medical, atât pentru personal, cât şi pentru pacienţi.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, ne-a declarat, ieri, că a interzis personalului utilizarea telefoanelor în timpul serviciului pentru convorbiri personale. Interdicţia vizează toate discuţiile telefonice personale care nu au caracter de urgenţă sau legătură cu serviciul şi este aplicabilă întregului personal, de la brancardieri până la medici.

De asemenea, în timpul desfăşurării actului medical este strict interzisă folosirea telefonului atât pentru personal, cât şi pentru pacient. ”Atenţia trebuie să fie concentrată pe actul medical, nu pe convorbiri telefonice”, a spus managerul. Pentru pacienţi, pe durata spitalizării soneria telefoanelor mobile trebuie inactivată, iar discuţiile telefonice în prezenţa altor pacienţi care se odihnesc sau cu voce tare în salon sau pe holul secţiilor sunt interzise.  ”Am recurs la această măsură pentru a elimina un disconfort al pacienţilor şi este şi un act de politeţe, de respect faţă de cel de lângă tine”, a punctat Rîmbu.

Tot pentru asigurarea intimităţii pacientului, actul medical nu se exercită în prezenţa vizitatorilor, chiar dacă aceştia sunt din familie sau prieteni.

O altă interdicţie legată de telefoane se referă la spaţiile cu aparatură medicală de înaltă performanţă, precum sălile de operaţie sau saloanele ATI, în care este interzis a se intra cu telefoane mobile în funcţiune.

Măsuri similare cu cele instituite la Spitalul de Urgenţă Suceava, legate de convorbirile personale în timpul programului, au fost luate încă din 2012 la Poliţia Rutieră, la Ministerul Educaţiei, în foarte multe companii multinaţionale şi în sectorul bancar, dar şi în unele primării şi alte instituţii de administraţie publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Convorbirile telefonice private nejustificate în timpul programului, interzise personalului din Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 5909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Convorbirile telefonice private nejustificate în timpul programului, interzise personalului din Spitalul de Urgenţă Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cata ipocrizie!! trimis de
( 8 iul 2016, 16:54:54
Orice om din orice spital si din orice sector de activitate din lumea asta, intotdeauna va raspunde la apelul primit pe telefonul sau, de la familie cel putin!! Cu exceptia acelor spatii unde activitatea aparaturii medicale ar fi intr-adevar perturbata!! Oare domnul Rambu daca e sunat de un membru de familie chiar nu-i raspunde pentru ca-l mustra constiinta ca se afla in timpul serviciului?? UN MUNTE DE IPOCRIZIE!
2.   Studiu de caz trimis de
( 8 iul 2016, 21:12:08
esti internat, stai in salon si nu trece nimeni sa te vada (ma refer la cadrele medicale carora nu le-ai dat spaga). Ce te faci atunci cand te simti rau ? Pui mana pe mobil si... chemi salvarea.

sau trece domn' doctor prin saloane, si asistenta iti face semn: doua sute. Ce te faci ? Pui mana pe mobil si suni familia sa-ti aduca doua sute sa dai la asistenta ca sa te mai tina internat si sa-ti mai faca cateva analize.

ai primit tratament dar nu vine nimeni cu medicamentele, ce te faci? pui mana pe telefon, si chemi sora medicala spunandu-i ca ai facut rost de 10 lei ca sa-i bagi in buzunar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei