Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2016 - Anul XXI, nr. 158 (6271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Şmecherii pensionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În general, pensionarii de la noi nu seamănă deloc cu omologii lor din străinătate. Dacă ăia se îmbracă de ţi-e mai mare dragul - cu pantaloni, pantofi şi pulovere care le vin turnat -, ai noştri aleg tot ce e mai maro, mai ponosit şi mai la mâna a doua ori a treia.

Dacă ăia pleacă în vâjâială pe toate meridianele pentru a contempla frumuseţile lumii, ai noştri fac excursii doar până la colţ, pentru a contempla frumuseţile din rafturile farmaciilor.

Dacă pensionarii occidentali rămaşi văduvi nu stau să-şi plângă de milă, ci pun imediat mâna şi îşi refac viaţa cu un partener ajuns în aceeaşi situaţie, pe care-l curtează la prânzuri sub cascade şi la cine cu lumânări romantice pe malul Mediteranei, la noi, dacă unul rămâne văduv, devine şi el instantaneu în proporţie de 99 la sută mort. Şi îşi reface cotorul de viaţă doar cu resemnata domnişoară Singurătate, care-i devine parteneră fidelă pentru tot restul cât mai suflă.

Există şmecheri destui şi printre pensionarii români. Şi printre ei sunt inşi care sfidează, care se impun prin obrăznicie şi tupeu maxim, călcându-i pe ceilalţi colegi de vârstă pe bietele lor bătături. Mila nu are ce căuta nici la senectute.

Numai şmecherii pensionarilor români îşi permit deliciile traiului pe vătrai. Doar judecătorii, avocaţii, parlamentarii, înalţii funcţionari publici. Numai marii directori de regii şi de întreprinderi de ars mangalul. Ale lor sunt pensiile uriaşe. Ceilalţi, cei de rând, sunt pedepsiţi de parcă ar fi sabotat economia ţării. De parcă ar fi duşmănit poporul. În contrast cu ei, şmecherii pensionari sunt trataţi de parcă ar fi lucrat din greu, de pildă în minele de uraniu de la Crucea, mai la vale de Vatra Dornei.

Am un cuvânt şi pentru poliţişti. Cei mai mulţi dintre ei nu numai că nu merită să iasă la pensie la frageda vârstă de 45 de ani, dar nu merită deloc pensie. Fiecare dintre noi ştie de ce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şmecherii pensionarilor.
 Vizualizări articol: 2315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Şmecherii pensionarilor4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei