Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2016 - Anul XXI, nr. 158 (6271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Victorii cu cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De data asta freza lui Ronaldo a fost la înălţime, iar golul ăla a fost meritul său, căci niciun fundaş nu putea interveni la altitudinea aia. Spun asta pentru că aproape la fiecare fază în care cineva dă cu capul în careu, comentatorii noştri sunt cu greşeala de marcaj în gură. La această premieră, victoria Portugaliei în 90 de minute, Ronaldo figurează şi cu pasă decisivă, căci şutul său telefonat a fost interceptat de Nani şi deviat în plasă. Astfel, Ţara Galilor a fost expediată acasă de, până atunci, ţara egalilor. Bale a fost singurul fotbalist cu clasă, dar trebuie şi el pus în valoare, nu lăsat de unul singur. Ceilalţi au strălucit doar conjunctural, afundându-se taman când era nevoie să livreze. Poate Ramsey să fi schimbat soarta partidei, dar mă îndoiesc. Nu am de unde să ştiu cine va fi adversara lusitanilor în finală, cred că şansa lor ar fi să joace cu Franţa. Ar putea fura gazdelor şunca din fasole, aşa cum au păţit-o şi ei cu grecii, în 2004. Dacă însă va fi Germania, aproape sigur Ronaldo va fi şi el în postura lui Messi.

Aloc jumătate din spaţiu, deşi poate l-ar fi meritat pe tot, meciului dintre Federer şi Cilic. Ar fi fost culmea ca, atunci  când Djokovic dispare din calea elveţianului, să apară din nou Cilic şi să-l deraieze, ca la acel US Open. De ce nu s-a întâmplat asta nici acum nu ştiu să spun. Sigur că talent, sigur că geniu, dar nu mi se pare suficient pentru întregul tablou. Ceva, ceva a fost şi cu croatul. Să ai 2-0 la seturi, 40-0 pe serviciul lui Roger în setul 3, încă un 40-15 în setul 4, separat trei mingi de meci, iar din atâtea ocazii să se aleagă praful... Am avut parte de obişnuitele lovituri briliante ale lui Roger, dar şi de greşeli colosale: două mingi la fileu, în deplin control, una ratată cu reverul, cealaltă cu dreapta! De fapt, până a căpătat încredere, adică după ce a salvat acel 0-40, Federer a arătat ca şi cum era surclasat de vârsta adversarului, nu neapărat de forţa sa. Vigoarea făcea diferenţa, iar cei 35 de ani erau dureros de vizibili. Pe Raonic, în semifinală, trebuie să-l facă tactic, iar apoi cu (aproape sigur) Murray să işte o nouă minune, căci scoţianul joacă prea bine în ultima perioadă. Există şi o tradiţie curioasă în tenis, cine revine de la mingi de meci câştigă turneul. Dacă nu acum, atunci când?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victorii cu cap.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Victorii cu cap5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei