Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2016 - Anul XXI, nr. 158 (6271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Modernizare

În următorii doi ani, Suceava va fi luminată noaptea cu aproape 4.000 de lămpi LED

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contractul pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Suceava a fost semnat, ieri, de primarul de Suceava, Ion Lungu, şi reprezentanţii celor două firme care în asociere au câştigat licitaţia, Flash Lighting Services şi Loial Impex. Valoarea contractului este de 15,832 de milioane de lei, inclusiv TVA, din care 85% sunt fonduri nerambursabile asigurate de guvernul elveţian şi 15% cofinanţare din bugetul municipiului Suceava. Durata de realizare a contractului este de 14 luni.

Proiectul “Management modern şi eficient al iluminatului public în municipiul Suceava” are ca obiectiv modernizarea iluminatului public pe întreg arealul municipiului Suceava, exceptând zona arterei principale a oraşului, pe care corpurile de iluminat au fost schimbate în cadrul altui proiect. Cel contractat ieri prevede demontarea celor 3.843 de corpuri de iluminat existente şi predarea lor către primărie, demontarea confecţiilor metalice de susţinere, apoi montarea noilor 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED. Valoarea estimată a contractului a fost de 20,362 milioane lei fără TVA, iar cea licitată, prevăzută în contract, de 13,193 milioane lei fără TVA.

 

Din economiile la licitaţie se schimbă şi corpurile de iluminat la şcoli şi în parcuri

Primarul Lungu a informat, printr-un comunicat de presă, că economiile rezultate ca urmare a desfăşurării procedurii de achiziţie publică urmează să fie folosite pentru realizarea de activităţi suplimentare în cadrul proiectului, după cum urmează: montare de aparate de iluminat tip LED pentru iluminatul public aferent stâlpilor din cartierele nou construite în municipiul Suceava, la patinoar şi montarea de aparate similare, împreună cu panouri fotovoltaice care să asigure energia necesară funcţionării, în Parcul Central şi parcurile Areni, Burdujeni şi Simion Florea Marian.

De asemenea, vor fi înlocuite corpurile de iluminat existente cu aparate de iluminat tip LED sau echivalent (cu consum redus de energie electrică şi durata de funcţionare de minimum 4 ani) la şcoli, grădiniţe, licee şi la alte clădiri aflate în proprietatea municipiului Suceava şi administrarea unităţilor de învăţământ.

Municipiul Suceava este prima autoritate publică locală, dintre cele patru municipii declarate câştigătoare, Suceava, Arad, Brasov, Cluj-Napoca, pentru a primi finanţare în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, care a semnat în data de 2 aprilie 2015 primul Acord de Implementare. Tot Suceava este şi primul municipiu, din cele patru, care a încheiat contractul de lucrări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În următorii doi ani, Suceava va fi luminată noaptea cu aproape 4.000 de lămpi LED.
 Vizualizări articol: 3835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
În următorii doi ani, Suceava va fi luminată noaptea cu aproape 4.000 de lămpi LED5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei