Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2016 - Anul XXI, nr. 74 (6187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ofertă 2016

25 de cursuri de calificare pentru sucevenii care vor să înveţe o nouă meserie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava va organiza în acest an cursuri de calificare în 25 de ocupaţii, la acestea estimându-se că vor participa 1.000 de şomeri. Mirela Adomnicăi, directorul executiv al instituţiei, a anunţat că planul instituţiei din acest an este ca minimum 250 dintre şomerii care fac aceste cursuri să-şi găsească şi un serviciu în urma absolvirii acestora. Cursurile sunt destinate prioritar şomerilor, pentru care sunt gratuite, acordându-se inclusiv decontarea transportului pentru cei care fac naveta. La cerere, contra cost, pot urma cursuri însă şi alţi suceveni care vor să se specializeze într-o nouă meserie.

Mirela Adomnicăi a arătat că interes ridicat stârnesc cursurile de bucătar, ospătar, coafor sau manichiurist-pedichiurist. Printre cursurile mai noi se numără cel de administrator de pensiune turistică, antreprenor, tehnician maseur, precum şi cursul de comunicare în limba engleză.

„Cursurile de administrator de pensiune turistică sunt în special pentru sucevenii din zona de munte, care pot încerca să-şi dezvolte propria afacere. Încercăm să încurajăm antreprenoriatul, de aceea avem şi un curs pe această temă. Cursul de comunicare în limba engleză stârneşte interes deoarece este o bună oportunitate pentru angajare, inclusiv în străinătate. În privinţa cursului de tehnician maseur pot să vă spun că este cel mai lung, pe o perioadă de 9 luni de zile, şi este o oportunitate importantă de recalificare”, a explicat directorul executiv al AJOFM Suceava.

Sucevenii interesaţi mai au la dispoziţie cursuri de cofetar, confecţioner articole din piele şi înlocuitori, contabil, frizer, gaterist, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare, lucrător în comerţ, lucrător în cultura plantelor, lucrător în confecţii piele şi înlocuitori, mecanic auto, operator calculator, tâmplar universal sau sudor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de cursuri de calificare pentru sucevenii care vor să înveţe o nouă meserie.
 Vizualizări articol: 4303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
25 de cursuri de calificare pentru sucevenii care vor să înveţe o nouă meserie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crochete fine de pui Aceste crochete cu miez cremos și crustă delicat crocantă sunt un deliciu spaniol, dar se consumă în prezent cam peste tot în Europa, sub diferite denumiri și forme. Pot fi o alegere tentantă dacă ne dorim o gustare caldă mai simplu de... Citeşte