Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2016 - Anul XXI, nr. 71 (6184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Domnule Obama, cum ”vom aduce vinovaţii în faţa justiţiei”?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiecare înalt demnitar, până la şefii supremi ai puterii mondiale, s-au simţit datori cu un discurs. Vorbim de atentatele din Bruxelles care au însângerat din nou bătrânul continent, bucata de planetă de unde a izvorât civilizaţia lumii de azi. A vorbit –  l-am ascultat acum -  regele Belgiei, îndemnând la calm. Să nu ne pierdem cumpătul. Aşa o fi. Poţi muri calm? Poţi muri în toate chipurile. A vorbit, imediat după atentate, preşedintele României care, după regulă, a condamnat şi s-a arătat solidar. Aşa se face, aşa se zice. Au vorbit rusul, francezul, premierul belgian, europarlamentarii care au apucat un microfon. De cu zori l-am auzit şi pe Obama, în reluare, presupun. Reţin din discursul celui mai implicat şef de superputere mondială în conflictele din lumea arabă angajamentul de a face totul – am mai auzit vorbele astea – pentru a-i pedepsi pe criminali. ”Vom aduce vinovaţii în faţa justiţiei”. Sună ca-n lumea civilizată, în care asasinii apar în faţa unui complet de judecată, au dreptul la avocat şi se apără cu vorba. Păi aici, atentatorii, cu bombe cărate în geamantan sau petrecute peste buric, sunt întâii care devin praf şi pulbere şi stau acum, conform profesorilor lor de fanatism, de-a dreapta lui Allah. Păi cum îi mai chemi în faţa justiţiei, domnule Obama? Eu cred că şi discursurile astea, necesare până la urmă, ar trebui schimbate, adaptate, punând în altă ordine cuvintele. Discursul lui Iohannis a fost mai bun, ceea ce mă face să cred că Mihalache s-a cerut liber în ziua aia, iar preşedintele de la Cotroceni a vorbit liber, cum a simţit el, dovedindu-se mai aproape, de astă dată, de tonul şi cuvântul cuvenite.

Lumea e în război. Cine e la butoane? E de căutat, e de aflat. Se bat două civilizaţii? Da şi nu. Se bat două religii? Da şi nu. Nu, pentru că Allah e Dumnezeu. Și arabii, chiar dacă-l numesc altfel, cred într-un singur stăpân al cerurilor. Acolo nu e război fiindcă Dumnezeu şi Allah, dacă există, sunt unul şi acelaşi. Statul Islamic terorist, aud de la un arab care vorbeşte în televizor, îşi recrutează adepţii din statele cu populaţie musulmană analfabetă, ţinută în ignoranţă şi sărăcie. Aşa o fi, dar cei mai mulţi dintre ucigaşii kamikaze sunt licenţiaţi, cum au fost cei care au pilotat avioanele morţii la New York. Să se fi referit Obama la ucigaşii vii şi neştiuţi din spatele ucigaşilor executanţi? Atunci e în regulă. Aştept, americanule, să-i văd în faţa judecătorilor pe marii asasini din umbră. Caută-i, ca pe Bin Laden, prin munţii Afganistanului şi-n peşteri, dar caută-i şi-n lumea miliardară, chiar şi în bătătura ta. Ai putea avea şi astfel de surprize. Uită-te şi tu în oglindă şi poate îţi afli şi ţie vreo vină. Unul care vrea să-ţi ia locul ţipă din toţi bojocii în microfoanele electorale că nu trebuia să-l omorâţi pe Saddam Hussein, fiindcă aţi produs o dezechilibrare a lumii arabe. Mie nu-mi place nebunul ăsta, dar şi nebunii pot avea uneori dreptate. Dacă la aceşti vinovaţi de terorism mondial te-ai referit, de acord, dar dacă ai vorbit de asasinii cu bombă la brâu ai vorbit aiurea. Acei executanţi fanatici şi tragici totodată nu mai pot fi judecaţi decât de Allah care, Dumnezeu fiind, nu cred că se arată încântat de crimele lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnule Obama, cum ”vom aduce vinovaţii în faţa justiţiei”?.
 Vizualizări articol: 3272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Domnule Obama, cum ”vom aduce vinovaţii în faţa justiţiei”?4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasca fără aluat Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete mai complicate, varianta fără aluat este o alternativă mai rapidă, dar deosebit de gustoasăAvem nevoie de:800 g... Citeşte