Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2016 - Anul XXI, nr. 74 (6187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă benefică

Regulament care vizează funcţionarea a sute de firme, propus spre aprobare în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de firme din municipiul Suceava, care, în conformitate cu noile prevederi legale, trebuie să obţină autorizaţie de securitate la incendiu, de la ISU, pentru a mai putea să îşi desfăşoare activitatea, vor primi un răgaz de aproximativ opt luni, pentru a-şi întocmi documentaţiile necesare.

Această facilitate va fi pusă în discuţie în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava, prin supunerea spre aprobare a introducerii unor noi prevederi în Regulamentul de autorizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza municipiului Suceava.

Iniţiatori ai proiectului de hotărâre sunt primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, care propun introducerea unui nou articol, cu 5 subpuncte, prin care autorizaţia de funcţionare se poate obţine temporar în baza unei declaraţii pe propria răspundere, până la obţinerea autorizaţiei de la ISU.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a precizat că regulamentul vizează activitatea a aproximativ 800 de firme din municipiul Suceava, majoritatea fiind spaţii comerciale amenajate în apartamente, multe dintre acestea riscând să fie închise curând, dacă nu se iau măsuri concrete.

Conform proiectului de hotărâre inclus în mapa de şedinţă de joi, 31 martie, se introduce un articol nou: „Pentru construcţiile şi amenajările din categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, persoanele responsabile potrivit legii au obligaţia obţinerii respectivului act administrativ până la data de 31 decembrie 2016. Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea exclusivă în privinţa funcţionării construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarului investiţiilor.

Excepţia prevăzută în acest articol de hotărâre nu se aplică în situaţiile în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, care impune oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor”.

În baza acestui nou articol din Regulament, prin excepţie, până la 31 decembrie 2016, autorizaţiile se vor elibera fără autorizaţia de securitate la incendiu, în baza  declarației pe proprie răspundere.

Pe de altă parte, autorizaţiile emise astfel îşi pierd valabilitatea la 31 decembrie dacă operatorii economici nu prezintă până la acea dată autorizaţia de securitate la incendiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulament care vizează funcţionarea a sute de firme, propus spre aprobare în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regulament care vizează funcţionarea a sute de firme, propus spre aprobare în Consiliul Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crochete fine de pui Aceste crochete cu miez cremos și crustă delicat crocantă sunt un deliciu spaniol, dar se consumă în prezent cam peste tot în Europa, sub diferite denumiri și forme. Pot fi o alegere tentantă dacă ne dorim o gustare caldă mai simplu de... Citeşte