Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2016 - Anul XXI, nr. 74 (6187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Până la 31 mai

Termenul de clarificare a destinaţiei locuinţelor în care au fost înfiinţate firme sau PF-uri, prelungit cu două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care deţin în proprietate clădiri, înregistrate pe persoană fizică sau pe firmă, pot depune declaraţiile de clarificare a destinaţiei acestora până la 31 mai, în loc de 31 martie, aşa cum era prevăzut iniţial în Codul Fiscal. Termenul de depunere a acestor declaraţii la direcţiile de taxe locale a fost prelungit de Guvern, la scurt timp după publicarea  în Monitorul Oficial a normelor de modificare a Codului Fiscal. Practic, celor vizaţi de aceste modificări, care clarifică o serie de situaţii privind impozitarea clădirilor, le rămânea foarte puţin timp pentru a depune actele necesare, iar după expirarea termenului limită, unii se puteau trezi că au de achitat impozite mai mari chiar şi de 20 de ori.

Conform noilor normative, dacă utilităţile sunt decontate, deduse de persoana juridică sau PFA, atunci impozitul este nerezidenţial, iar dacă sunt suportate de persoana fizică, este rezidenţial, chiar dacă la sediu se desfăşoară activitate.

Cheltuielile cu utilităţile sunt considerate energia electrică, gaze naturale, termoficare, apa, canalizare.

Persoanele care deţin clădiri mixte unde spaţiile nu sunt distincte şi nu se deduc cheltuielile vor declara acest lucru pe propria răspundere şi nu vor mai aduce documente justificative, cum ar fi act de dobândire a dreptului de proprietate, raport de evaluare etc.

În situaţiile în care spaţiile sunt delimitate, de exemplu potrivit contractului de comodat sau de închiriere, atunci impozitul va fi rezidenţial pentru suprafaţa de locuit şi nerezidenţial pentru cea alocată activităţii. Aşadar, va fi necesar un raport de evaluare pentru toată clădirea, iar impozitul se va calcula ca pentru clădiri nerezidenţiale pentru partea destinată sediului/activităţii şi se va însuma cu cel calculat pentru suprafaţa rezidenţială.

Dacă în clădire este înregistrată o societate sau PFA, dar nu se desfăşoară activitate (conform unui certificat constatator de la registrul comerţului, de exemplu), atunci, impozitul este rezidenţial.

Tot într-un termen prelungit până la 31 mai vor putea fi depuse de către firme şi persoane fizice declaraţiile privind maşinile radiate din circulaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termenul de clarificare a destinaţiei locuinţelor în care au fost înfiinţate firme sau PF-uri, prelungit cu două luni.
 Vizualizări articol: 2124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termenul de clarificare a destinaţiei locuinţelor în care au fost înfiinţate firme sau PF-uri, prelungit cu două luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crochete fine de pui Aceste crochete cu miez cremos și crustă delicat crocantă sunt un deliciu spaniol, dar se consumă în prezent cam peste tot în Europa, sub diferite denumiri și forme. Pot fi o alegere tentantă dacă ne dorim o gustare caldă mai simplu de... Citeşte