Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2016 - Anul XXI, nr. 74 (6187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Aha, deci se poate!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îmi cam pierdusem speranţa de a mai vedea într-o zi Naţionala de fotbal a României jucând chiar fotbal. Nu doar preliminariile în care, după ce eram ca şi calificaţi, a trebuit să mai tremurăm mult şi bine până chiar să ne vedem ajunşi la Euro, ci tot ce a urmat, inclusiv panarama de cantonament, în timpul căruia am jucat jenant cu nişte echipe neomologate, mă făceau să cred că nu ne mai dregem şi că turneul final din Franţa va avea drept cap de afiş România, pe partea de divertisment, desigur. Nici cu Lituania n-am rupt gazonul, aşa că era logic să mă rog ca spaniolii să nu se forţeze prea tare şi să ne lase în durerea noastră după primele două, trei goluri. Numai ca alaltăieri seară s-a produs nu doar un reviriment, ci realmente o minune. Am văzut o echipă a României cum nu ni s-a mai arătat de pe vremea când începuseră să o îngroape toţi Piţurcii, secundaţi la fix de varianta-rebut a familiei Lucescu. Distanţa între ce era până acum şi ce ni s-a arătat duminică este pur şi simplu cosmică. N-am fost convins, pe baza a ceea ce am văzut în campionat, că Stanciu este chiar jucătorul providenţial care poate da o altă faţă jocului Naţionalei. Acum, după meciul contra campioanei Europei, sunt ferm convins că da. Şi este într-adevăr fantastic cum un singur jucător, dacă are ceea ce trebuie, îi trage pe toţi ceilalţi după el, cum le dă încredere, ba chiar tupeul fără de care degeaba ştii "cu mingea". Când îl vezi pe omuleţul ăsta cum aleargă, driblează, centrează şi şutează, nu poţi să nu te întrebi de ce abia acum, la 23 de ani, a ieşit în faţă. Asta însă e altă discuţie. Spre deosebire de înţelepţii fotbalului nostru, eu nu mă tem de viitorul lui. Se vede pe el, după cum vorbeşte, după cum articulează cuvintele, că e alt aluat decât proştii ori şmecherii care n-au decât fiţe în căpăţânile altfel seci. Iar dacă am şi o constatare "de rău", aceea e că ăia vechii, în moţ cu Sânmărtean şi Torje, şi-au cam terminat treaba. Cum cred că şi Mari(ci)ca. De alaltăieri avem o echipă naţională chiar de fotbal, iar grija noastră legată de Euro înseamnă acum doar ce adversari vom întâlni după ieşirea din grupe. Se îndoieşte cineva?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aha, deci se poate!.
 Vizualizări articol: 1734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Aha, deci se poate!2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crochete fine de pui Aceste crochete cu miez cremos și crustă delicat crocantă sunt un deliciu spaniol, dar se consumă în prezent cam peste tot în Europa, sub diferite denumiri și forme. Pot fi o alegere tentantă dacă ne dorim o gustare caldă mai simplu de... Citeşte