Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2016 - Anul XXI, nr. 71 (6184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fără scrupule

Numele şi pozele unor măicuţe, ultima şarlatanie folosită de escroci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă escrocherie s-a dezvoltat cu succes în România, iar Suceava a intrat rapid în acest vârtej. Este vorba de anunţurile de la mica publicitate, atât din presa scrisă, cât şi din mediul online, prin care false călugăriţe îşi oferă diferite servicii. Pe această listă neagră a ajuns şi Maica Iosefina Giosanu, stareţa Mănăstirii Văratic din judeţul Neamţ. În două anunţuri publicate în paginile cotidianului nostru, Maica Iosefina este prezentată ca o persoană cu puteri miraculoase care „dezleagă de cununii şi de beţie în 9 zile” sau „poate rezolva orice problemă în 9 zile în postul paştelui”. Alături de aceste anunţuri apare şi numărul de telefon 0743379126 la care cei care doresc să-şi rezolve problemele pot suna.

Miercuri seară, această informaţie a ajuns şi la urechile stareţei de la Mănăstirea Văratic din Neamţ, iar reacţia acesteia de indignare şi revoltă a fost una normală.

„Dacă am de a mă ruga, o fac în chilia mea şi nu în ziar, cu atât mai puţin la telefon. S-a sunat la acel număr de telefon de mai multe ori şi a răspuns o femeie, în două rânduri, dar şi un bărbat. Ambii au confirmat că este numărul Maicii Iosefina, adică al meu, iar cine doreşte mai multe să facă o programare şi să trimită bani la o adresă care va fi indicată printr-un mesaj telefonic. Este o minciună grosolană şi vreau să le spun oamenilor să nu se lase păcăliţi şi să sune. Noi ne rugăm la sfânta mănăstire şi nu cerem bani de la credincioşi”, a mărturisit Maica Iosefina.

Cât priveşte fotografia care însoţeşte anunţul, aceasta aparţine într-adevăr Maicii Iosefina, dar cel mai probabil a fost furată de pe internet.

 

Anunţul buclucaş vine din Prahova, de la o anume Isabela Danciu

În urma investigaţiilor pe care le-am realizat am ajuns la concluzia că anunţul de mică publicitate a fost plătit cu 50 de lei prin intermediul BRD. A fost trimis din Prahova de o anume Isabela Danciu, asta în cazul în care este vorba de un nume real şi nu este vorba de un alt fals.

În cursul zilei de ieri am sunat la numărul de telefon 0743379126 pentru a cere ajutorul Maicii Iosefina, dar escrocii, deja puşi în alertă de telefoanele primite în ziua anterioară, au schimbat discursul. Femeia de la celălalt capăt al firului, care a plătit un alt anunţ pentru Monitorul de Suceava, a precizat că este în căutare de altceva.

„Caut partener pentru relaţie serioasă. Am 55 de ani, nefumătoare. Pentru relaţii 0743379126”, este anunţul pe care trebuie să-l ocoliţi cât mai urgent.

După cum spuneam, de la celălalt capăt la firului, o femeie care după voce nu avea mai mult de 35-40 de ani căuta relaţii matrimoniale şi nega cu vehemenţă că ar avea vreo legătură cu stareţa Mănăstirii Văratic.

De-a lungul timpului, de pe adresa de e-mail de unde a fost trimis anunţul care o priveşte pe Maica Iosefina au venit şi alte mesaje similare, cu alte măicuţe din ţară care „fac şi desfac” tot felul de lucruri, cu menţiunea că s-au folosit alte numere de telefon.

Pare foarte clar că la mijloc este o şarlatanie ordinară, probabil o reţea foarte bine pusă la punct menită să stoarcă bani din buzunarele oamenilor care au diferite probleme şi care, în naivitatea lor, încearcă să şi le rezolve prin toate metodele posibile.

Cotidianul „Monitorul de Suceava” îi aduce scuze publice Maicii Iosefina pentru disconfortul creat şi pentru că imaginea publică i-a fost afectată. Tot pe această cale cerem poliţiştilor suceveni să se implice pentru prinderea acestor escroci ordinari.

 

Escrocheriile prin telefon, tot mai frecvente

După câte se pare, escrocii s-au reorientat spre alte piste, după ce „metoda accidentul” sau „câştigul unui premiu” au fost mediatizate intens de poliţişti şi presă, iar probabilitatea de a mai găsi creduli care să ofere diferite sume de bani a scăzut în mod semnificativ.

„Metoda accidentul” se baza pe un telefon dat unei persoane, care era anunţată că unul dintre apropiaţi a fost implicat într-un accident de circulaţie, iar pentru ca totul să fie ţinut sub control trebuie remisă o anumită sumă de bani. Cum multe persoane aflate sub impactul emoţional al acestui anunţ au reacţionat, escrocii au reuşit să păcălească sute de persoane la nivel naţional.

Prin acelaşi mod, alţi suceveni au aflat că au câştigat diferite premii, numai că pentru a intra în posesia acestora trebuie să achite o anumită sumă de bani.

De multe ori, s-a dovedit că aceste escrocherii sunt marca unor puşcăriaşi, care încasau bani folosindu-se de complici aflaţi în libertate.

Poliţiştii de la IPJ Suceava recomandă oamenilor să dea dovadă de mare prudenţă şi să nu dea curs ofertelor care vin din diferite direcţii. De asemenea, sucevenii sunt rugaţi să verifice informaţiile înainte de a da curs cererilor venite din partea şarlatanilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numele şi pozele unor măicuţe, ultima şarlatanie folosită de escroci.
 Vizualizări articol: 6119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Numele şi pozele unor măicuţe, ultima şarlatanie folosită de escroci3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasca fără aluat Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete mai complicate, varianta fără aluat este o alternativă mai rapidă, dar deosebit de gustoasăAvem nevoie de:800 g... Citeşte