Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2016 - Anul XXI, nr. 71 (6184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia în alertă

Autoturisme sparte de hoţi pe bandă rulantă, în interval de numai două nopţi, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spargeri pe bandă rulantă au avut loc într-un interval de numai două nopţi în municipiul Suceava, în care hoţii au forţat zece maşini, din unele reuşind să fure mai mulţi acumulatori auto. Unul dintre proprietari a fost agresat de un necunoscut în parcare, în timp ce descuia portiera autoturismului.

Una dintre sesizări a fost făcută poliţiştilor în dimineaţa zilei de 22 martie, după ce un bărbat de 54 de ani din municipiu a găsit maşina deschisă, din interior lipsind acumulatorul auto. Cercetările poliţiştilor au stabilit faptul că bărbatul parcase maşina marca Dacia Break în parcarea de pe strada Celulozei, în faţa blocului 14, cu o zi înainte, în jurul orei 14.45. Maşina fusese asigurată, iar a doua zi dimineaţă, în jurul orei 7.30, bărbatul a găsit capota motorului forţată, din interior fiind sustras acumulatorul în valoare de 170 de lei. În timp ce poliţiştii se aflau la faţa locului, o femeie de 28 de ani a reclamat faptul că şi de la autoturismul său marca Dacia 1300 a fost sustras în aceeaşi noapte acumulatorul auto în valoare de 200 lei, după ce maşina fusese forţată în aceeaşi parcare, la circa 15 metri distanţă. În timp ce poliţiştii făceau măsurători şi luau probe de la locul faptei, în jurul orei 11, un bărbat de 38 de ani a sesizat poliţia în legătură cu o altă spargere ce avusese loc în noaptea de 21 spre 22 martie, pe strada Privighetorii din municipiu. De această dată, din autoturismul marca Dacia 1310 aparţinând bărbatului fusese furat un acumulator marca Bosch, în valoare de 200 de lei, după ce fusese forţată capota motorului. În toate cele trei cazuri poliţiştii au deschis dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale pentru identificarea autorilor.

 

Agresat în parcarea din faţa blocului

În aceeaşi noapte, de astă dată spre dimineaţă, în jurul orei 5.15, un bărbat anunţa poliţia că fusese agresat de o persoană necunoscută în parcarea din faţa blocului. Bărbatul se trezise marţi dimineaţă în jurul orei 5.00 şi a coborât în parcarea de lângă blocul în care locuieşte, pentru a lua autoturismul şi a pleca la serviciu. În momentul în care a deschis autoturismul, de el s-a apropiat un necunoscut care i-a pulverizat spray lacrimogen în zona feţei, începând apoi să-l lovească cu pumnii în zona feţei şi a corpului, după care a dispărut în întuneric. Agresorul nu a reuşit să-i sustragă bărbatului nici un bun, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

 

Reclamaţiile au continuat să apară în timpul nopţii următoare şi în dimineaţa care a urmat

În timpul nopţii de marţi spre miercuri, aproape de ora 23, printr-un apel la 112, un bărbat anunţa faptul că a surprins patru tineri romi în timp ce spărgeau un autoturism marca Ford Fiesta, pe strada 6 Noiembrie din municipiu. La vederea bărbatului, cei patru suspecţi au fugit şi au dispărut între blocuri. Patrulele de ordine publică alertate s-au deplasat în zona comiterii spargerii, însă nu au reuşit prinderea autorilor. În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că autoturismul marca Ford Fiesta aparţine unui localnic de 32 de ani şi avea geamul de la portiera stânga spate spart, în interior fiind răvăşite mai multe lucruri care fuseseră scoase de autori din torpedo. În imediata apropiere a Fordului Fiesta se afla un alt autoturism, marca Seat Ibiza, aparţinând soţiei bărbatului, la care poliţiştii au observat geamul portierei stânga spate forţat şi lucrurile răvăşite în interior. Din cele două autoturisme nu lipseau bunuri ale proprietarilor, valoarea pagubelor produse celor două autoturisme fiind de circa 1.000 de lei.

În continuarea cercetărilor făcute, la o distanţă de 50 de metri de primele autoturisme, în spatele blocului A 7, poliţiştii au găsit un autoturism marca Mitsubishi care avea geamul unei portiere din spate spart, constatând că în acest autoturism nu s-a pătruns şi nici nu fuseseră furate lucruri din interior.

A doua zi dimineaţă, alte 4 plângeri aveau să vină din partea unor proprietari de maşini ale căror autoturisme fuseseră sparte de hoţi în timpul nopţii. La ora 6.42, un tânăr de 25 de ani anunţa poliţia despre faptul că geamul portierei autoturismului lăsat seara în parcarea de pe Aleea Lalelelor fusese spart, iar în interiorul maşinii lucrurile sunt răvăşite. Din torpedoul maşinii proprietarul a reclamat lipsa unui portofel cu documente, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 300 lei. Două minute mai târziu, un alt apel la 112 făcut de un bărbat de 31 de ani anunţa dispariţia unui CD- player din interiorul unei autoutilitare marca Ford, lăsată parcată pe timpul nopţii pe strada Mirăuţilor din Suceava. Acelaşi mod de operare, un geam al portierei spart în timpul nopţii, şi un prejudiciu de 500 de lei. În jurul orei 8.15, o femeie de 31 de ani a sesizat faptul că dimineaţă a găsit geamul spart la portiera autoturismului său VW Tiguan, parcat peste noapte în zona Cartodrom, valoarea prejudiciului fiind de 350 de lei. După 15 minute, o altă reclamaţie avea să solicite un echipaj de poliţie pe strada Mărăşeşti, unde, într-o parcare, proprietarul de 59 de ani al unui autoturism Opel găsise şi el geamul portierei spart, din interior lipsind cartea tehnică a maşinii. În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoturisme sparte de hoţi pe bandă rulantă, în interval de numai două nopţi, în Suceava.
 Vizualizări articol: 2853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoturisme sparte de hoţi pe bandă rulantă, în interval de numai două nopţi, în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasca fără aluat Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete mai complicate, varianta fără aluat este o alternativă mai rapidă, dar deosebit de gustoasăAvem nevoie de:800 g... Citeşte