Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2016 - Anul XXI, nr. 71 (6184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Marş pentru viaţă, astăzi, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, începând cu ora 13.00, la Fălticeni va avea loc „Marşul pentru viaţă”, manifestare ce-şi propune „promovarea dreptului la viaţă pentru copilul nenăscut şi afirmarea valorilor vieţii umane”.

Marşul este organizat de Asociaţia ,,Pro-vita Fălticeni”, Asociaţia ,,Bucovina Profundă” şi unităţi şcolare din municipiu, traseul stabilit fiind: piaţa din faţa Catedralei ,,Învierea Domnului’’ - Aleea Pietonală – primărie – str. M. Eminescu – Spitalul Municipal – str. N. Beldiceanu – Biserica Sf. Ilie – str. 2 Grăniceri – statuia Grănicerului – revenire - Catedrala ,,Învierea Domnului’’. Punctul de întâlnire este la Ceas, la ora 13.00, fiind invitaţi să participe toţi cei care vor să sprijine demersul iniţiatorilor proiectului.

Potrivit organizatorilor, astfel de evenimente vor avea loc în peste 120 de localităţi din ţară, în judeţul Suceava fiind programate în municipiul Suceava, la Rădăuţi, Siret, Vicovul de Sus şi la Fălticeni.

„Prin demersul nostru propunem să conştientizăm că existenţa, unicitatea, demnitatea şi valoarea fiecărui om încep din momentul concepţiei, că răspunsul la criza de sarcină nu este avortul, ci sprijinirea femeii, şi că este firească susţinerea femeilor aflate în criză de sarcină, înainte şi după naştere, de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat”, au transmis organizatorii.

Aceştia au mai subliniat că vor relua şi în acest an solicitările „Marşurilor pentru viaţă” din anii trecuţi: crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate creşte copilul să îl încredinţeze spre adopţie imediat după naştere, după modelul adopţiei începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia, acordarea unei indemnizaţii pentru femeia însărcinată, care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în perioada sarcinii etc.

„<Marşul pentru viaţă>, <Luna pentru viaţă>, atitudinea şi faptele pentru viaţă nu înseamnă condamnarea celor care au făcut avort, ci o mână întinsă cu dragoste şi durere. Nu înseamnă judecarea taţilor şi mamelor care, speriaţi de lipsa siguranţei, vor alege să meargă înainte fără copilul care li se pare că le încurcă viaţa sau a cărui viaţă li se pare că nu o pot asigura în condiţii optime, ci oferirea de sprijin pentru a putea merge împreună mai departe”, au mai spus iniţiatorii evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marş pentru viaţă, astăzi, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marş pentru viaţă, astăzi, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasca fără aluat Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete mai complicate, varianta fără aluat este o alternativă mai rapidă, dar deosebit de gustoasăAvem nevoie de:800 g... Citeşte