Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2016 - Anul XXI, nr. 71 (6184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Zăpadă cu probleme

Ninsorile căzute zilele trecute în judeţ au creat probleme în trafic şi au lăsat localităţi fără curent electric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căderile de zăpadă de miercuri după-amiază şi din noaptea care a urmat au creat probleme în circulaţia rutieră şi pe calea ferată în zona de munte a judeţului. Cele mai multe probleme le-au creat arborii căzuţi pe carosabil şi pe linia de contact, din cauza zăpezii umede care a îngreunat crengile copacilor şi a dus la ruperea lor. Zăpada proaspăt depusă pe carosabil a favorizat producerea unui accident în lanţ pe DN 17 şi a fost afectată alimentarea cu energie electrică în câteva localităţi din judeţ, tot din cauza ninsorii abundente.

 

Două trenuri de călători întârziate, din cauza unui copac căzut pe linia de contact

Primele probleme au apărut miercuri seara pe calea ferată, între localităţile Valea Putnei şi Pojorâta, unde în jurul orei 22.40 un copac a căzut pe linia de contact şi a afectat pantograful locomotivei trenului InterRegio 1654, Vatra Dornei - Bucureşti. A fost nevoie de intervenţia lucrătorilor de la CFR, care au ajuns cu o drezină în zonă şi au remediat defecţiunea, întârzierea creată trenului fiind de aproape două ore. În acelaşi timp, trenul InterRegio 1837, Iaşi – Timişoara Nord, a staţionat o oră în staţia Câmpulung Moldovenesc, până la remedierea defecţiunii.

 

Un drum blocat de arborii căzuţi şi accidente după derapaje cauzate de zăpada de pe carosabil

Zăpada depusă în urma ninsorilor a afectat aderenţa pe şosele, ducând la producerea unor accidente pe DN 17, în zona de munte. Miercuri seara, în jurul orei 23.20, un bărbat aflat la volanul unei autoutilitare în zona localităţii Prisaca Dornei, într-o curbă periculoasă, nu a adaptat şi redus suficient viteza pe carosabilul acoperit cu zăpadă bătătorită şi a intrat în coliziune cu un autoturism VW, condus de un tânăr de 28 de ani. La rândul său, autoturismul VW a intrat în autoutilitara Mercedes Sprinter din faţă, condusă de un bărbat de 30 de ani, din Vama, care a lovit la rândul ei un autoturism Opel Corsa. Autoturismul Opel a lovit în continuare semiremorca unui ansamblu de vehicule care staţiona pe partea carosabilă. În urma accidentului în lanţ, patru autovehicule au fost avariate, iar traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de circulaţie aproximativ 40-50 de minute.

Câteva minute mai târziu, un tir a derapat pe carosabilul cu zăpadă în localitatea Frasin, blocând pentru o perioadă de timp circulaţia.

Afectat de căderile de zăpadă a fost şi drumul naţional 18, blocat de două ori în aceeaşi noapte. Primul incident a apărut în jurul orei 1.00 noaptea, când un brad a căzut pe carosabil, într-o zonă dintre localităţile Cârlibaba şi Valea Stânii, blocând ambele sensuri de mers. A fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, care au acţionat cu fierăstraie mecanice pentru deblocarea drumului. Două autoturisme au aşteptat aproape o oră până la deblocarea totală a drumului naţional. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 6.20, doi copaci s-au frânt din cauza îngreunării cu zăpadă şi au căzut pe carosabilul aceluiaşi drum naţional, în zona Puciosu din localitatea Iacobeni. Au fost alertate echipele detaşamentelor de pompieri din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, care au fost până la urmă întoarse din drum, după ce localnicii au reuşit deblocarea drumului cu ajutorul motofierăstraielor.

 

Alimentarea cu electricitate a fost afectată în câteva localităţi în urma căderilor de zăpadă

Zăpada căzută miercuri după-amiază şi în timpul nopţii următoare a creat probleme şi la alimentarea cu energie electrică în mai multe localităţi din judeţ. Au fost parţial alimentate cu energie electrică pe timpul nopţii localităţile Broşteni, Crucea, Chiril, Lungeni, Holda şi Cotârgaşi, în timp ce satul Bodnăreni a rămas total în beznă, iar 33 de posturi de transformare nu au fost alimentate cu curent electric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ninsorile căzute zilele trecute în judeţ au creat probleme în trafic şi au lăsat localităţi fără curent electric.
 Vizualizări articol: 1716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ninsorile căzute zilele trecute în judeţ au creat probleme în trafic şi au lăsat localităţi fără curent electric0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pasca fără aluat Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete mai complicate, varianta fără aluat este o alternativă mai rapidă, dar deosebit de gustoasăAvem nevoie de:800 g... Citeşte