Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şocant

Un bătrân infirm, arestat pentru că şi-a ucis sora cu cadrul metalic cu care se deplasa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul bătrânei în vârstă de 81 de ani, din comuna Dărmăneşti, găsită moartă joia trecută în curtea casei în care locuia s-a dovedit a fi o crimă cu sânge rece. Suspiciunile iniţiale ale anchetatorilor, legate de leziunile la cap ale bătrânei, au fost confirmate în urma autopsiei, medicul legist stabilind că femeia a avut parte de o moarte violentă, după ce a fost lovită în cap cu un corp dur. Din ancheta preliminară a judiciariştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, rezultă că autorul faptei este chiar fratele femeii, un bătrân în vârstă de 72 de ani. Cei doi fraţi locuiau împreună, iar chiar bărbatul a fost cel care a alertat poliţia, joia trecută, spunând că a fost plecat de acasă, iar când a revenit şi-a găsit sora moartă, pe aleea din curtea gospodăriei.

 

Cum a putut comite un bătrân infirm o crimă sălbatică

Din scenariul conturat de anchetatori rezultă că bătrânul, care nu are un picior şi se deplasează cu greutate, şi-a îmbrâncit sora, iar după ce aceasta a căzut, a lovit-o de mai multe ori în cap cu cadrul metalic cu care se deplasa.

Lidia Tudorie, bătrâna în vârstă de 81 de ani, şi fratele ei, Gheorghe Michitiuc, în vârstă de 72 de ani, erau în grija unei nepoate, care le aducea zilnic de mâncare. Vecinii au povestit că cei doi se înţelegeau aparent bine. Ambii erau văzuţi ieşind la magazinul din sat, unde îşi făceau cumpărături. Chiar înainte de oribilul sfârşit, în dimineaţa zilei de 17 martie, vecinii s-au întâlnit cu bătrâna la un magazin din preajmă, văzând-o pe aceasta stând de vorbă cu gestionara. În aceste condiţii a rezultat că bătrâna a fost ucisă la scurt timp după ce s-a întors de la magazin, joi dimineaţă, în jurul orei 8.30.

Medicii legişti au constatat că bătrâna a murit din cauza unor leziuni cranio-cerebrale acute, produse prin lovire. Concret, din anchetă rezultă că bătrâna a fost împinsă de fratele ei, căzând pe suprafaţa betonată din curtea locuinţei. În timp ce femeia era căzută, fratele i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu cadrul metalic, provocându-i leziuni grave care în scurt timp au dus la deces.

 

Arestat preventiv pentru infracţiunea de violenţă în familie raportată la omor

După ce la autopsie s-a stabilit că moartea nu s-a produs prin cădere, ci prin lovire, anchetatorii l-au reaudiat pe bătrân şi l-au pus sub acuzare pentru infracţiunea de violenţă în familie raportată la omor. Această încadrare a faptei face referire la omorul comis între rude, iar maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime. La infracţiunea de omor maximul de pedeapsă este de 20 de ani de închisoare. 

Gheorghe Michitiuc a fost reţinut în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava încă de vineri noapte. A doua zi, sâmbătă, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-a prezentat pe acesta în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii au aflat că între cei doi existau neînţelegeri familiale mai vechi, iar pe acest fond, în urma unui conflict spontan, bătrânul şi-a ieşit din minţi şi a comis oribila faptă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân infirm, arestat pentru că şi-a ucis sora cu cadrul metalic cu care se deplasa.
 Vizualizări articol: 3871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bătrân infirm, arestat pentru că şi-a ucis sora cu cadrul metalic cu care se deplasa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte