Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Judeţul Suceava va fi reprezentat la cel mai înalt nivel la Ziua Internaţională a Francofoniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va fi reprezentat la cel mai înalt nivel la sărbătorirea Zilei Internaţionale a Francofoniei, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Palatul Cotroceni din Bucureşti. Delegaţia suceveană la acest eveniment va fi formată din rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava,  prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, precum şi şase studenţi de la Facultatea de Istorie şi Geografie, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. Deputatul PNL de Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a ţinut să precizeze că francofonia românească va fi sărbătorită la cel mai înalt nivel, la iniţiativa preşedintelui României, Klaus Iohannis, ceremonia dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei urmând să aibă loc marţi, 22 martie, la Palatul Cotroceni. Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să precizeze că Ziua Internaţională a Francofoniei este celebrată pe 20 martie de peste 220 de milioane de vorbitori ai limbii franceze, fie ca limbă maternă, ca limbă secundă sau ca limbă străină, în ţările membre asociate sau cu statut de observatori din Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF).

Sanda-Maria Ardeleanu, care este preşedinta Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), a precizat că la manifestarea de la Palatul Cotroceni se va axa pe sublinierea impactului pe care valorile şi iniţiativele Francofoniei îl pot avea asupra tinerilor, care reprezintă mai mult de 60% din populaţia din spaţiul francofon. Ea a spus că la eveniment vor participa şefi ai misiunilor diplomatice şi ai instituţiilor francofone din România, elevi şi studenţi, cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar, reprezentanţi ai mediului de afaceri, personalităţi francofone din instituţii publice, mediul academic şi societatea civilă.

 

19 elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava vor vizita Palatul Parlamentului

Evenimentul de mâine se va deschide cu intervenţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, după care vor lua cuvântul ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, preşedinta Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), Sanda-Maria Ardeleanu, directorul Biroului Regional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), Chantal Moreno, directorul Biroului Regional al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), Fabien Flori, precum şi un reprezentat al tinerilor francofoni.

„În alocuţiunea mea voi sublinia importanta recunoaştere de care Francofonia românească s-a bucurat în ultimii ani şi ca urmare a permanentelor eforturi şi activităţi desfăşurate în cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei, dar şi graţie fructuoaselor parteneriate între mediul academic românesc şi organismele internaţionale francofone. Delegaţia Parlamentului României la APF participă activla programele care urmăresc dinamizarea relaţiilor dintre parlamentele membre, schimbul de experienţe, promovarea valorilor francofone şi implicarea tinerilor în parlamentele francofone. Mesajul meu către tinerii francofoni prezenţi la eveniment este că viitorul Francofoniei le aparţine şi că <limba franceză este cea care face diferenţa>”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a mai precizat că după manifestarea de la Cotroceni, în aceeaşi zi, îi va avea ca oaspeţi la Palatul Parlamentului pe cei şase studenţi.

Ardeleanu a mai precizat că şi miercuri, 23 martie, în acelaşi context francofon, 19 elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Suceava se vor afla, la invitaţia ei, în Parlamentul României, unde vor vizita clădirea şi vor avea discuţii pe diverse teme de interes cu membrii Legislativului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava va fi reprezentat la cel mai înalt nivel la Ziua Internaţională a Francofoniei.
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judeţul Suceava va fi reprezentat la cel mai înalt nivel la Ziua Internaţională a Francofoniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte