Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Modalităţi de combatere a consumului de tutun şi droguri în rândul elevilor, discutate cu reprezentanţi din şase ţări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Tehnic„Mihai Băcescu” a avut loc, în perioada 15-18 martie, a doua reuniune transnaţională din cadrul proiectului TOGETHER WE CAN, proiect de parteneriat strategic, finanţat prin programul Erasmus + al Comisiei Europene, acţiunea cheie KA 2. Parteneriatul reuneşte şcoli din Macedonia, Italia, Polonia,  Lituania, Turcia şi România şi este coordonat de Zemedelska Profesionalna Gimnazia „Kliment Timiryazev” din Sandanski, Bulgaria, la reuniunea de la Fălticeni participând reprezentanţi ai tuturor şcolilor din cele şase ţări partenere în proiect.

Deschiderea activităţilor a avut loc miercuri, la Sala multimedia a colegiului, printre invitaţi numărându-se prof. Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni, şi reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul Ghiorghi Cornea. Echipa de proiect de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” este formată din Raluca Suciu - coordonator, Claudia Suseanu, Magdalena Chiţu, Vergilia Bacalu, Lucian Maleş, care, alături de directoarele adjunct Silvia Chirilă şi Mariana Ţuca, au contribuit la organizarea şi desfăşurarea reuniunii de proiect. Elevii din grupul ţintă al proiectului au întâmpinat participanţii cu mărţişoare realizate manual, cu acronimul proiectului.

Pe timpul şederii la Fălticeni, oaspeţii din cele şase ţări au vizitat şcoala  organizatoare a evenimentului şi au participat la prezentări şi ateliere de lucru pe tematica proiectului, au împărtăşit exemplele de bună practică între ţările partenere, au avut loc mese rotunde privind particularităţile sistemelor de învăţământ din ţările de provenienţă ale participanţilor în ceea ce priveşte educaţia pentru sănătate, ateliere de lucru şi discuţii concrete privind activităţile viitoare ce trebuie întreprinse de fiecare şcoală participantă în proiect, dar şi alte aspecte practice ce ţin de derularea proiectului la înalt standard calitativ, în acord cu obiectivele acestuia.

Aşa cum am aflat de la prof. Claudia Suseanu, directoarea Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, scopul proiectului, care se derulează până în august 2017, este de a combate consumul de tutun şi droguri, precum şi obiceiurile nesănătoase obişnuite ale elevilor prin dezvoltarea unui program de prevenţie şi implicarea elevilor în programe care promovează un stil de viaţă sănătos.

“Cu siguranţă acest proiect va avea un impact deosebit atât printre membrii instituţiilor implicate, cât şi în comunităţile locale partenere în contextul promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor, a deschiderii către beneficiile oferite de astfel de schimburi de experienţă, în cadrul programului Erasmus+”, a precizat prof. Claudia Suseanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modalităţi de combatere a consumului de tutun şi droguri în rândul elevilor, discutate cu reprezentanţi din şase ţări.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modalităţi de combatere a consumului de tutun şi droguri în rândul elevilor, discutate cu reprezentanţi din şase ţări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte