Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sindicaliştii din educaţie cheamă în instanţă Inspectoratul Şcolar Suceava

Luni, 21 Martie 2016 (14:19:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) va acţiona în instanţă Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava pentru nepunerea în executare a sentinţelor judecătoreşti prin care s-a dispus plata unor drepturi legale, respectiv sporul pentru condiţii vătămătoare şi periculoase (sporul de ecran). Decizia a fost luată de reprezentanţii sindicatului după ce aceştia au epuizat toate demersurile posibile în vederea obţinerii acestor drepturi băneşti, iniţiativa celor de la ASIS fiind susţinută şi de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Prof. Giani Leonte, liderul ASIS, precizează că de neexecutarea hotărârilor nu se face vinovat numai Inspectoratul Şcolar Suceava, care refuză avizarea statelor de plată ce conţin acest spor, parte din vină având şi Ministerul Educaţiei care, neoficial, comunică verbal inspectoratelor şcolare să procedeze în această manieră, Suceava nefiind singurul judeţ aflat în această situaţie.

„Decizia de a face această plângere penală este o primă formă de protest ca urmare a unui şir lung de nemulţumiri ale salariaţilor din educaţie, şi de aceea este foarte probabil ca în perioada imediat următoare să se declanşeze şi alte forme de protest la nivel naţional”, a anunţat Giani Leonte.

Sindicaliştii menţionează că în ciuda faptului că în anul 2015 s-a obţinut o creştere salarială de peste 26% pentru personalul didactic şi nedidactic, statutul social al personalului din învăţământ este departe de cel pe care îl merită aceste categorii de salariaţi. Aceştia au reiterat o parte dintre nemulţumirile salariaţilor din învăţământ, menţionând că lista revendicărilor este mult mai amplă şi a fost adusă la cunoştinţa tuturor factorilor decizionali – preşedintele României, prim-ministrul României şi parlamentari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie cheamă în instanţă Inspectoratul Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 2575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicaliştii din educaţie cheamă în instanţă Inspectoratul Şcolar Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tarziu d-le Giani, tarziu ! trimis de
(21 mar 2016, 21:52:35
De ce dv. faceti demersurile dupa sindicatele reprezentate de Paduret si Gorea ? Nu cumva va imping de la spate membrii de sindicat? Vreau sa vad o initiativa concreta a ASIS pentru a ne convinge. Plangere penala d-lui Lazar ? Parca n-as crede ! Trebuia dat articolul la presa de 2 saptamani d-le Leonte. Asa ne-ati promis. L-ati dat tot la presiunea noastra, a cleor de la care primiti cotizatia lunar. E corect sa avem sentinte definitive si sa ne uitam la ele ca la diplome ? E corect ca unii sa beneficieze de anumite drepturi si altii sa se eschiveze de la presiuni doar pe motive politice si de ...nasie ?
1.1  RE: Tarziu d-le Giani, tarziu ! trimis de
(23 mar 2016, 09:03:39
Tache=Pădureț!!! Așa că, d-le Pădureț, vorbiți în numele membrilor dvs. de sindicat. Sunteți membru de sindicat al ASI Suceava??? ASI Suceava nu v-a promis nimic! În altă ordine, știți foarte bine că ISJ se opune acordării sporului pentru condiții vătămătoare. ASIS va recupera acest spor, și asta trebuie să fie clar pentru toată lumea. Cred că ar fi bine să își vadă fiecare de treaba lui, să nu criticăm pentru că asta înseamnă că nu avem ce face!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte