Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Mai puţin de jumătate dintre liceenii de clasa a XII-a au promovat simularea examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai puţin de jumătate dintre elevii suceveni din clasele a XII-a au reuşit să promoveze examenul de simulare a bacalaureatului.

Potrivit centralizării realizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 4.460 de elevi care au susţinut testarea, doar 2.022 (45,33%) au medii peste pragul de 6 (limita de promovabilitate), pe când restul de 2.438 (54,66%) de liceeni au picat simularea examenului maturităţii.

68 au predat lucrări perfecte care au fost notate cu calificativul maxim. Două note de 10 au fost acordate la limba şi literatura română, 28 la cea de-a doua probă (matematică sau istorie), iar 38 de note de 10 s-au înregistrat la proba disciplinei la alegere. Nici un elev din judeţ nu a luat 10 pe linie.

Rezultatele din acest an de la simularea de la clasa a XII-a sunt mai slabe faţă de cele înregistrate anul trecut, când 48,03% dintre elevi au promovat testarea

 

Doi elevi eliminaţi pentru tentativă de fraudă la ultima probă a simulării

Cât priveşte rezultatele pe fiecare disciplină, la proba de limba şi literatura română promovabilitatea a fost de peste 50%. Elevii au obţinut 3.654 de note peste 5 (71%), iar sub această limită au fost 1.493 de note (29%). 300 de elevi din clasa a XII-a au absentat de la prima probă a simulării.

54% (2.713) dintre liceenii de-a XII-a au obţinut note peste 5 la cea de-a doua probă a simulării, la matematică sau istorie. Alţi 423 au spus „pas” testării.

Absenţi numeroşi – 579 – s-au înregistrat la cea de-a treia probă a simulării examenului de bacalaureat, la disciplina la alegere. La această probă s-au înregistrat 3.150 de note peste 5 (64,74%), iar sub 5 – 1.716 note (35,26%).

Doi elevi de clasa a XII-a, unul de la Liceul cu Program Sportiv, iar celălalt de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, au fost eliminaţi din examen după ce au fost surprinşi de profesorii supraveghetori încercând să copieze. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, „la nivelul aceleiaşi generaţii, elevii de clasa a XII-a la simularea din anul 2015 (când erau în clasa a XI-a) au obţinut un procent de medii peste 6 de 36,45, iar în acest an (2016) procentul este de 48,02, ceea ce reprezintă o creştere a promovabilităţii cu 11,57 procente.”

 

Rezultate mult mai slabe la elevii de clasa a XI-a

Rezultate mult mai slabe la simularea examenului de bac s-au înregistrat în rândul elevilor de clasa a XI-a, unde doar o treime dintre liceeni au reuşit să promoveze.  Din numărul total de elevi prezenţi (5.072), 1.665 au obţinut note peste 6 (32,83%), iar 3.407 au obţinut note sub 6 (67,17%). Comparativ, în anul 2015, procentul mediilor peste 6 a fost de 36,45.

Nici un elev nu a avut media 10, însă s-au înregistrat opt note de 10 – două la proba de limba română şi şase la proba de matematică sau istorie. Dintre cei 5.466 de elevi prezenţi la proba de limba şi literatura română, 3.753 au obţinut note peste 5 (68,66%), iar la proba de matematica sau istorie numărul promovaţilor este de 2.336 (43,56%) din 5.363 de elevi prezenţi.

 

Rezultatele vor fi analizate în şcoli

Ministerul Educaţiei a organizat simularea examenului de bacalaureat pentru „familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale”. Durata testării a fost de 3 ore, elevii având de rezolvat trei subiecte cu mai multe cerinţe, notate cu câte 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

Elevii de clasa a XI-a au susţinut testarea la limba şi literatura română şi matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei), iar cei de-a XII-a au avut în plus proba la alegere a profilului şi specializării.

Insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, a explicat că rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea unor măsuri privind îmbunătăţirea rezultatelor. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, însă prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi consemnate în catalog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţin de jumătate dintre liceenii de clasa a XII-a au promovat simularea examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mai puţin de jumătate dintre liceenii de clasa a XII-a au promovat simularea examenului de bacalaureat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte