Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furturi în serie

Un bărbat de 61 de ani, condamnat la mai mult de zece ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a fost săltat de poliţie la finele săptămânii trecute în baza unui mandat de executare a pedepsei de 10 ani şi 236 de zile de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat. Pavel Todiruţ, domiciliat în Horodniceni, a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia 7 Rurală Mălini, de la domiciliul său, şi dus la Penitenciarul Botoşani.

Bărbatul a ajuns la o pedeapsă atât de grea în condiţiile în care a comis mai multe furturi, dar şi pentru că era recidivist, fiind eliberat condiţionat după condamnări pentru alte fapte. Cele 236 de zile de închisoare reprezintă restul de pedeapsă neexecutat, dintr-o condamnare anterioară. Cum bărbatul nu a respectat termenii eliberării condiţionate şi a continuat să fure, zilele rămase de executat i-au fost adăugate la pedeapsa principală, de 10 ani de închisoare.

Bărbatul din Horodniceni a fost trimis în judecată şi condamnat pentru opt fapte de furt, pentru care a primit între 2 şi 4 ani de închisoare. În conformitate cu actualul Cod Penal, inculpatul a încasat pedeapsa cea mai grea, de 4 ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite. Aşa se face că bărbatul a fost condamnat la nu mai puţin de 10 ani de închisoare cu executare. Pe vechiul Cod Penal, acesta ar fi scăpat mult mai uşor, această modificare a legii urmărind descurajarea celor care comiteau infracţiuni în serie şi scăpau cu pedepse relativ mici, fără a se calcula sporul de o treime din toate condamnările.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat de 61 de ani, condamnat la mai mult de zece ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 2164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat de 61 de ani, condamnat la mai mult de zece ani de închisoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte