Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2016 - Anul XXI, nr. 66 (6179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din 2009

În judeţul Suceava au fost eliberate aproximativ 186.000 de paşapoarte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a informat că din luna noiembrie 2009 şi până în prezent Serviciul Judeţean Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple a emis circa 186.000 de paşapoarte. Într-un comunicat de presă al Prefecturii se precizează că astăzi, 19 martie, este Ziua Paşaportului Românesc, în această zi, în anul 1912 fiind promulgată Legea asupra paşapoartelor, considerată prima lege modernă în domeniu. Potrivit sursei amintite, din data de 31 decembrie 2008,  România, ca stat membru UE, a început să emită paşapoarte electronice. De asemenea, din luna februarie 2010 se pot depune documente, respectiv obţine paşapoarte simple electronice sau temporare şi la misiunile diplomatice ale României în străinătate. 

În judeţul Suceava, sistemul de emitere a noilor tipuri de paşapoarte a fost introdus la data de 23 noiembrie 2009. De atunci, prin ghişeele serviciului și la punctul de lucru mobil din Rădăuți s-au primit şi soluţionat 97.921 de cereri pentru paşapoarte simple electronice şi 87.913 cereri pentru paşapoarte simple temporare. De asemenea, s-au verificat şi aprobat 25.942 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice depuse la misiunile diplomatice ale României din străinătate.

Valabilitatea paşaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, valabilitatea este de 3 ani. Termenul de eliberare este de 14 zile calendaristice, taxele fiind 283 lei pentru paşapoartele cu valabilitate 5 ani, respectiv 258 lei pentru cele cu valabilitate 3 ani.

Persoanele care trebuie să călătorească urgent în străinătate pot depune concomitent/ separat cerere pentru eliberarea unui paşaport simplu temporar. Valabilitatea acestui document este de 12 luni, termenul de eliberare fiind între 2 ore şi 3 zile lucrătoare, taxele însumând 218 lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava au fost eliberate aproximativ 186.000 de paşapoarte.
 Vizualizări articol: 2149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În judeţul Suceava au fost eliberate aproximativ 186.000 de paşapoarte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de varză călită Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă mult mai atractiv la preparatul realizat după rețeta originală.Avem nevoie de:O varză mică și îndesată ( de cca 1kg),... Citeşte