Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2016 - Anul XXI, nr. 66 (6179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru reparaţii şi investiţii

Opt unităţi de cult primesc finanţări de peste un milion de lei de la bugetul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local Suceava a aprobat vineri acordarea unui sprijin financiar de peste un milion de lei pentru mai multe unităţi de cult din municipiul reşedinţă de judeţ care au solicitat fonduri pentru a executa o serie de lucrări de reparaţii sau de investiţii, de care au nevoie anul acesta.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu şi aprobat de consilierii locali cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, cele opt unităţi de cult ale căror cereri au fost analizate vor beneficia de un total de 1.029.952 lei din bugetul local.

Cadrul legal de acordare a acestor finanţări îl reprezintă Ordonanţa de Guvern 82/2001, privind acordarea de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

Cea mai mare sumă de bani îi revine Catedralei de pe Mărăşeşti, adică Parohiei „Naşterea Domnului” - 500.000 de lei, pentru lucrări de amenajări interioare, exterioare şi instalaţii.

Primarul Ion Lungu a precizat că în privinţa acesteia s-a creat o confuzie atunci când s-a depus cererea de finanţare prin care se solicită de la bugetul local nu mai puţin de 15 milioane de euro, deoarece suma respectivă reprezintă costul total pentru finalizarea acesteia, inclusiv a picturilor interioare, nu doar costurile de amenajare a parcării subterane, cum greşit s-a înţeles.

Parohia „Sf. Înviere” va beneficia de 100.000 de lei, pentru lucrări de reparaţii la turnul clopotniţă şi la trotuarele din curtea bisericii, tot atât primind şi Parohia „Sf. Cruce” - amenajări interioare şi exterioare, precum şi Parohia „Sf. Vineri” - lucrări de amenajare a terasamentului din curtea bisericii, cu montaj pavaj, reparaţii scări şi înlocuire tablă la clădirea Capelei Mortuare.

Pentru prima dată s-au alocat fonduri Comunităţii Evreilor Suceava, pentru reparaţii interioare şi exterioare ale Sinagogii „Gah” - 89.952 de lei.

Câte 50.000 de lei se vor acorda pentru lucrările de reabilitare a pardoselii lăcaşului de cult al parohiei „Sfinţii Apostoli” Iţcani II, precum şi pentru Parohia Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” pentru lucrări de montare centrală termică, instalaţie interioară de încălzire, branşament gaze naturale şi automatizare clopote.

De asemenea, Parohiei „Sfinţii Argheli” din Iţcani i s-au alocat 40.000 de lei pentru înlocuirea tâmplăriei, placarea treptelor cu plăci de granit, reparaţii pereţi exteriori şi zugrăveli cu val lavabil.

 

Un milion de euro, bugetul maxim destinat unităţilor de cult

Aceasta este cea de-a doua tranşă de finanţări acordată de la bugetul local al Sucevei pentru sprijinirea unităţilor de cult, după ce în luna februarie au mai fost acordaţi peste 1,6 milioane de lei, pentru 15 solicitări. Beneficiarii fondurilor alocate luna trecută sunt Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, precum şi parohiile „Naşterea Maicii Domnului”, „Sfântul Spiridon”, „Izvorul Tămăduirii”, „Sfântul Mucenic Mina”, „Sfinţii Arhangheli”, „Sfântul Nicolae”, „Sfântul Vasile cel Mare”, „Sfântul Ilie” (Burdujeni), „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, „Adormirea Maicii Domnului”, „Înălţarea Domnului”, „Sfântul Gheorghe” din Burdujeni şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Obcini.

În bugetul acestui an, pentru finanţarea unităţilor de cult, municipalitatea suceveană are prevăzute fonduri de aproape 4,5 milioane de lei, adică un milion de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt unităţi de cult primesc finanţări de peste un milion de lei de la bugetul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Opt unităţi de cult primesc finanţări de peste un milion de lei de la bugetul Sucevei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de varză călită Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă mult mai atractiv la preparatul realizat după rețeta originală.Avem nevoie de:O varză mică și îndesată ( de cca 1kg),... Citeşte