Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2016 - Anul XXI, nr. 66 (6179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurenţă ca la medicină

Examene cu 10-15 candidaţi pe un loc, pentru posturile de ofiţeri în poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape două sute de agenţi de poliţie din Suceava se vor întrece astăzi la examenele de admitere pentru promovarea în corpul ofiţerilor, concurenţa fiind acerbă, în condiţiile în care în total sunt scoase la concurs 24 de posturi. Agenţii au putut opta pentru unul din cele zece posturi de ofiţeri cu atribuţii pe linie de investigaţii criminale, 13 posturi pe linie de ordine publică, plus unul de ofiţer la Compartimentul Investigarea Criminalităţii la regimul fondurilor publice şi a corupţiei din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice.

 Conform datelor afişate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, concurenţa minimă este de cinci oameni pentru un loc. La „Ordine Publică” sunt însă şi câte 13-15 candidaţi pentru un loc. De asemenea, şi pentru postul de ofiţer  de la Compartimentul Investigarea Criminalităţii este o concurenţă acerbă, de 14 candidaţi pentru un loc. Cea mai mare concurenţă, 15 candidaţi pe loc, este pentru un post de ofiţer la Poliţia oraşului Liteni.

Subofiţerii de poliţie care vor să devină ofiţeri vor da un examen tip test grilă. Cel care va obţine cel mai bun punctaj la examenul privind postul pentru care a optat va fi declarat admis. În caz de egalitate, departajarea se va face în urma unor interviuri.

Vasile Grumăzescu, liderul la nivel judeţean al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat că va exista câte un membru al organizaţiei în fiecare sală de examen, care va participa în calitate de observator, pentru un examen cât mai corect şi transparent. Examenele vor avea loc în săli ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi ale Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava.

„Este într-adevăr concurenţă foarte mare pe posturi, mulţi colegi îşi doresc să treacă în corpul ofiţerilor. Foarte important va fi ca posturile de agenţi care vor rămâne descoperite să fie ocupate imediat, în condiţiile în care şi acum există deficit important de personal la secţiile rurale şila posturile de poliţie comunale”, a declarat Vasile Grumăzescu.  

 

Urmează examenele pentru recrutări din sursă externă

Posturile de subofiţeri urmează să fie acoperite în principal din două surse: din rândul absolvenţilor de şcoli de agenţi de poliţie, dar şi din sursă externă. Un anunţ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu privire la faptul că 2.500 de posturi destinate structurilor operative vor fi scoase la concurs pentru recrutări din sursă externă a stârnit interesul foarte multor suceveni, în special al celor tineri.  Pentru civilii care doresc să devină poliţişti urmează examene în perioada imediat următoare. Oficial s-a anunţat doar că examenele pentru admitere din sursă externă vor începe imediat după ce se vor finaliza cele pentru ofiţeri, care au loc astăzi la Suceava. Repartiţia pe judeţe nu s-a făcut, însă, cel mai probabil, pentru judeţul Suceava vor fi scoase la concurs câteva zeci de posturi de subofiţeri. Recrutările din sursă externă se vor face în condiţiile în care există un important deficit de poliţişti. Civilii care vor trece de examene ar urma să treacă printr-o perioadă de instruire şi pregătire de minim şase luni de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examene cu 10-15 candidaţi pe un loc, pentru posturile de ofiţeri în poliţie.
 Vizualizări articol: 5127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Examene cu 10-15 candidaţi pe un loc, pentru posturile de ofiţeri în poliţie4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de varză călită Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă mult mai atractiv la preparatul realizat după rețeta originală.Avem nevoie de:O varză mică și îndesată ( de cca 1kg),... Citeşte