Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2016 - Anul XXI, nr. 66 (6179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nepăsare

O familie reclamă că o pacientă cu atac cerebral n-a fost văzută 24 de ore de nici un medic la spitalul din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O rădăuţeancă, Nicoleta Bodnariu, reclamă că mama sa, Silvia Frunză, a fost internată în Spitalul Municipal Rădăuţi cu diagnosticul de atac vascular tranzitoriu, iar după internare nu a văzut-o nici un medic timp de 24 de ore. Nicoleta Bodnariu ne-a declarat că mama sa, în vârstă de 59 de ani, a fost consultată luni, la ora 13.00, în unitatea de primire a urgenţelor din Spitalul Municipal, de un medic neurolog, după care a fost internată în secţia Neurologie. ”A primit tratament şi o perfuzie, apoi până marţi, la ora 13.00, nu a venit nici un medic s-o vadă. În aceste condiţii, am solicitat externarea şi am mers la Iaşi, la o clinică privată, unde i s-a făcut tomografie computerizată şi ni s-a spus că a avut două atacuri vasculare cerebrale tranzitorii”, a afirmat Nicoleta Bodnariu.

Managerul spitalului, Dorin Țibeică, ne-a declarat că pacienta a fost internată de medicul care a fost de gardă în ziua respectivă şi după consult a primit tratamentul specific pentru afecţiunea de care suferea. De supravegherea pacientei în timpul nopţii s-a ocupat personalul mediu din secţie, iar dimineaţă, conform managerului, familia a solicitat ca bolnava să fie preluată de un alt medic neurolog decât cel care a internat-o. ”Nu ştiu exact care au fost nemulţumirile din punct de vedere medical, dar ştiu că familia a fost nemulţumită şi de condiţiile hoteliere din secţie, unde sunt saloane de trei şi şase paturi”, a afirmat managerul Țibeică. Pentru detalii de ordin medical, acesta ne-a recomandat să stăm de vorbă cu directorul medical, dr. Liviu Dubei, însă în ultimele trei zile medicul nu a putut fi contactat.

 

Medicul de caz în spital poate fi schimbat doar de şeful de secţie

Am reuşit, în schimb să-l contactăm pe preşedintele Camerei Federative a Medicilor Rădăuţi, dr. Dan Cârdei, care este şi neurolog.

Dr. Cârdei ne-a declarat că ştie cazul deoarece familia Silviei Frunză i-a cerut să preia pacienta în îngrijire, pe durata internării în Spitalul Municipal. Explicaţia solicitării a fost aceea că îl cunosc; în urmă cu câţiva ani a fost şi medicul mamei Silviei Frunză, care a suferit de acelaşi gen de probleme de sănătate. ”Le-am spus că medicul care internează pacientul este cel care se ocupă în continuare de el. Dacă pacientul doreşte alt medic trebuie să se adreseze şefului de secţie, care poate repartiza altfel bolnavii. Dacă pacientul a plecat la alt spital, bănuiesc că a fost o discuţie tensionată pe tema asta”, a spus preşedintele Camerei Federative a Medicilor Rădăuţi. Întrebat dacă el îşi vizitează în fiecare dimineaţă pacienţii internaţi, dr. Dan Cârdei a răspuns afirmativ, însă a evitat orice comentariu pe tema obligaţiei vizitei zilnice a medicului la patul bolnavului internat în spital şi a conduitei medicale a colegului său, care de luni la amiază până marţi la amiază nu a găsit timp să-şi viziteze pacienta nici măcar o singură dată.

Medicul a mai precizat că cei patru neurologi din Spitalul Municipal Rădăuţi asigură prin rotaţie consultaţiile neurologice în ambulator, garda în secţie şi consultaţiile în unitatea de primire a urgenţelor. ”Stăm în spital 32-36 de ore non stop şi avem unul din patru weekend-uri libere. Nu vreau să mă plâng, nu vreau să scuz pe nimeni, vă comunic doar care este situaţia”, a mai spus dr. Cârdei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie reclamă că o pacientă cu atac cerebral n-a fost văzută 24 de ore de nici un medic la spitalul din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 6438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
O familie reclamă că o pacientă cu atac cerebral n-a fost văzută 24 de ore de nici un medic la spitalul din Rădăuţi5.056

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de varză călită Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă mult mai atractiv la preparatul realizat după rețeta originală.Avem nevoie de:O varză mică și îndesată ( de cca 1kg),... Citeşte