Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2016 - Anul XXI, nr. 53 (6166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Notă bună

Curtea de Apel Suceava are calificativul „foarte eficient” pentru anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actul de justiţie derulat de magistraţii de pe raza Curţii de Apel Suceava a fost apreciat ieri de conducerea Consiliului Superior al Magistraturii. Veniţi la Suceava pentru a asista la şedinţa de bilanţ, Mircea Aron, preşedintele în exerciţiu al CSM, dar şi ultimii doi preşedinţi, Marius Tudose şi Adrian Bordea, au participat la o conferinţă de presă, alături de preşedintele Curţii de Apel Suceava, Maria Andrieş.

În baza indicatorilor avuţi în vedere la stabilirea gradului de eficienţă, Curtea de Apel Suceava este una dintre cele mai bune la nivel naţional. Calificativul rezultat, „foarte eficient”, a fost apreciat inclusiv de reprezentanţii CSM.

„Confirm că la Suceava lucrurile merg bine şi sper că acest lucru este apreciat şi de justiţiabilii la care orice instanţă trebuie să se raporteze”, a declarat Mircea Aron, preşedintele CSM.

Raportat la situaţia la nivel naţional, trebuie spus că din cele 15 curţi de apel, doar 7 instanţe au avut calificativul „foarte eficient”, ceea ce arată că în cele mai multe cazuri s-a lucrat în parametri foarte buni.

„La capitolul rată de soluţionare a dosarelor, adică operativitate, în cursul anului 2015 la Curtea de Apel Suceava au intrat 7.308 dosare şi au fost soluţionate 8.144, ceea ce înseamnă un indicator de 111,44%. Dacă facem un exerciţiu şi aplicăm indicatorul la activitatea desfăşurată de Curtea de Apel Suceava în ultimii 20 de ani, observăm că indicatorul <foarte eficient> este un indicator greu de atins, fiind înregistrat doar de 6 ori în tot intervalul, în timp ce indicatorul <ineficient> a fost înregistrat de 5 ori. Trebuie remarcat că începând cu anul 2013 instanţa a reuşit să se menţină în plaja indicatorului <foarte eficient> trei ani la rând, aspect ce relevă eforturile deosebite depuse de colectivul de judecători”, a arătat Maria Andrieş.

 

Avocaţii din oficiu „au mâncat” peste 1,4 milioane de lei

Şi alţi indicatori care au contribuit la calificativul „foarte eficient” au fost la cote bune. De exemplu, ponderea dosarelor închise într-un an este de 98,47%, iar în cazul hotărârilor redactate cu întârziere procentul este de 9,73.

Trebuie spus că un magistrat de la Curtea de Apel Suceava are de soluţionat, în medie, 586 de dosare anual, mai mult decât colegi de la alte instanţe, cum ar fi Ploieşti, Craiova sau Braşov.

Chiar dacă volumul de muncă este destul de mare, preşedintele Curţii de Apel Suceava consideră că accesul la justiţie nu trebuie îngrădit în nici un fel. De altfel, în multe situaţii s-a acordat asistenţă judiciară gratuită, atât în materie civilă, cât şi în materie penală.

În cursul anului 2015, Curtea de Apel Suceava a plătit către avocaţii din oficiu, doar pentru procesele penale aflate la această instanţă, suma de 247.903 lei.

Per total, pentru toate instanţele de pe raza Curţii de Apel Suceava, onorariile avocaţilor din oficiu au „înghiţit” suma de 1.423.313 lei, în timp ce pentru onorarii către experţi şi expertize medico-legale s-au cheltuit 280.903 lei.

„Costurile unei proceduri judiciare nu trebuie să constituie o piedică în încercarea de a apela la justiţie pentru realizarea sau apărarea unui drept, principiu pe care l-am respectat ori de câte ori a fost cazul”, a concluzionat Maria Andrieş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curtea de Apel Suceava are calificativul „foarte eficient” pentru anul trecut.
 Vizualizări articol: 2460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Curtea de Apel Suceava are calificativul „foarte eficient” pentru anul trecut5.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pizza la tigaie Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.Avem nevoie de:4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă,... Citeşte