Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mar 2016 - Anul XXI, nr. 53 (6166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Sindicaliştii din Poşta Română trag un nou semnal de alarmă cu privire la una din problemele ce datează de aproximativ patru ani, respectiv din anul 2012.

Compania Poşta Română nu poate angaja salariaţi cu contract de muncă pe perioadă determinată pentru înlocuirea titularilor plecaţi în concediu de odihnă. Este vorba de angajaţi din mediul rural, pe posturi unice – în funcţia de agent poştal. Ori potrivit Codului Muncii concediul de odihnă este un drept al salariatului, este obligatoriu şi nu se poate renunţa la el. În acelaşi timp trebuie asigurată continuitatea activităţii poştale conform reglementărilor pentru asigurarea serviciilor din sfera serviciului universal, monitorizată de ANCOM.

Codul Muncii nu permite angajarea cu contract individual pe durată determinată a unor salariaţi care să-i înlocuiască pe agenţii poştali în momentul când aceştia pleacă în concediu de odihnă.

Din această cauză, la nivel naţional există peste 3.800 de angajaţi pe post unic –agenţi poştali - care lucrează în mediul rural şi care nu şi-au mai efectuat concediul de odihnă din anul 2012. În lipsa unor soluţii legale prin crearea unui cadru legislativ corespunzător, această categorie de salariaţi nu va putea beneficia nici în anii următori de un drept legal, acela de a intra în concediu de odihnă. În judeţul Suceava sunt 98 astfel de cazuri, media zilelor de concediu, în conformitate cu prevederile CCM aplicabil, fiind de peste 25 de zile lucrătoare.

Solicitam modificarea Codului Muncii şi anume articolul 83, care reglementează angajarea pe perioadă determinată, prin completarea cu un nou alineat care să permită angajarea pe durată determinată pentru acordarea concediului de odihnă pentru posturile unice. În acest sens Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România şi implicit Filiala Judeţeană Suceava au demarat din data de 15 februarie 2016 o campanie de strângere de semnături de la populaţia din mediul rural pentru susţinerea iniţiativei de solicitare şi a putea convinge Guvernul sau parlamentarii pentru modificarea (completarea) articolului 83 din Codul Muncii. În acest mod s-ar crea cadrul legal care să permită Companiei Poşta Română să angajeze salariaţi pe durată determinată, astfel încât şi această categorie de salariaţi (agenţii poştali) să poată beneficia de efectuarea concediului de odihnă anual.

În toţi aceşti ani au fost probleme deosebite cu efectuarea concediilor de odihnă, acolo unde este un singur angajat – post unic, care deserveşte 2-3 localităţi cu o populaţie cuprinsă între 1.500-2.000 de locuitori şi care faptic nu poate să-şi efectueze concediul de odihnă, parţial sau integral. Pentru efectuarea a câte 2-3 zile de concediu pe lună, care de regulă se acordă în perioada cu trafic redus, agenţii poştali de la două agenţii alăturate sunt nevoiţi să lucreze unul pentru celălalt, având de acoperit activitatea pentru 4-6 localităţi cu parcurgerea a zeci de kilometri zilnic. Salariaţii sunt din ce în ce mai obosiţi şi mai nemulţumiţi, stare care s-a acutizat şi din informaţiile noastre va duce la conflicte sociale şi în ultimă instanţă şi la încetarea activităţii.

Dacă nu se va putea rezolva această problemă se va continua şi în anii următori să se acorde doar scriptic concediile de odihnă în mediul rural, nu şi faptic.

Având în vedere faptul că, în acest moment, la nivelul Poştei Române şi implicit în judeţul Suceava există riscul declanşării unui conflict social major, conducerea SLPR Filiala Suceava, ca şi celelalte filiale din ţară, a solicitat convocarea în şedinţă a Comisiei de Dialog Social pentru discutarea celor mai importante probleme cu care se confruntă reţeaua poştală şi pentru a solicita sprijinul conducerii locale şi judeţene în susţinerea iniţiativei de creare a cadrului legislativ pentru soluţionarea problemelor legate de acordarea concediilor de odihnă.

Menţionăm că şi această şedinţă va avea loc în data de 9 martie 2016, ora 10,00, la Instituţia Prefectului.

Biroul Permanent al SLPR - Filiala Suceava,

prin preşedinte executiv, Carmen-Siylva BACIU

 

Vă informăm că în data de 8 martie 2016 ora 09,00 SLPR - Filiala Suceava, cu sediul în strada Nicolae Bălcescu nr. 6 din Suceava, va organiza o conferinţă de presă , la care am fi onoraţi dacă aţi dori să participaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă.
 Vizualizări articol: 1924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicat de presă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pizza la tigaie Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor.Avem nevoie de:4 ouă, 4 linguri făină, un plic praf de copt, 200 g amestec de mezeluri și legume tăiate cubulețe ( salam, șuncă,... Citeşte